La Galaţi şi Tecuci s-au restituit toate taxele auto

La Galaţi şi Tecuci s-au restituit toate taxele auto
Stadiul soluţionării cererilor depuse
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Toate cererile depuse la nivelul Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Galaţi şi al Serviciului Fiscal Municipal Tecuci pentru restituirea taxelor auto au fost soluţionate, informează AJFP Galaţi.

Până la începutul lunii iulie 2019, la nivelul judeţului Galaţi fuseseră depuse 24.063 de cereri pentru restituirea taxei de plouare, a taxei de emisii şi a timbrului de mediu. Suma totală de restituit către respectivii proprietari gălăţeni de autovehicule era de 74,332 milioane de lei  (reprezentând bază plus dobândă), informa, la vremea respectivă, AJFP Galaţi.

Astăzi, 21 august 2019, cererile de restituire au fost soluţionate aproape total, ne comunică instituţia citată. „La nivelul AJFP Galați și SFM Tecuci, până la data prezentei au fost soluționate toate cererile depuse privind taxă poluare, taxă emisii și timbrul de mediu. La nivelul SFO Tg. Bujor au rămas de restituit un număr de 6 cereri de timbru de mediu (taxă + dobândă) și un număr de 78 de cazuri cu suma de 52.084 lei reprezentând dobânda la taxa deja restituită, pentru care se așteaptă un nou virament de la Administrația Fondului pentru Mediu. Soldul existent la data prezentei în conturile Trezoreriei reprezintă decizii de soluționare care nu pot fi restituite în cazul contribuabililor decedați și retururi ca urmare a conturilor bancare eronate sau închise. Pentru aceste cereri se continuă acțiunea de identificare a contribuabililor, respectiv transmiterea de notificări pentru identificarea conturilor bancare și solicitări către Camera Notarilor Publici privind dezbaterea moștenirilor”, precizează comunicatul remis de AJFP Galaţi în urma solicitării „Vieţii libere”.

Guvernul României a oficializat, pe 14 august, alocarea a 135 de milioane de lei pentru finalizarea restituirii fostelor taxe auto, adică pentru plata dobânzilor neplătite până acum. Conform legislației, cei care au făcut cereri de restituire a acestor taxe au fost îndreptățiti și la plata dobânzilor, dacă banii le-au fost returnați de stat cu întârziere. Cum justificarea declarată pentru întârzierea plății a fost lipsa fondurilor, suplimentarea în cauză a avut rolul de a finaliza procesul de restituire. Cuantumul dobânzilor, conform Codului de procedură fiscală, este de 0,02 la sută din suma care trebuie restituită, pentru fiecare zi de întârziere.

Restituirea taxelor auto și a dobânzilor aferente ar fi trebuit să să facă până pe 30 iunie 2019, însă procesul s-a tot prelungit din cauza lipsei fondurilor.

Citit 3807 ori Ultima modificare Miercuri, 04 Septembrie 2019 16:53

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.