Acțiuni pentru protecţia oamenilor străzii

Acțiuni pentru protecţia oamenilor străzii
Razii ale poliţiştilor locali
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Nici mai mult, nici mai puțin de 64 de persoane fără adăpost au fost depistate de polițiștii locali în urma unor razii pentru reducerea riscurilor de producere a hipotermiei în rândul acestora. Astfel, în ultimele nopți, polițiștii locali de la nivelul municipiului Galați au internat 13 persoane fără adăpost, iar alte 51 au refuzat internarea.

O acțiune similară a avut loc în luna ianuarie 2021, polițiștii de la nivelul celor cinci secții de ordine publică găsind în stradă un număr de 35 de persoane, 27 dintre acestea au refuzat internarea, iar restul de opt au ajuns în instituții de ocrotire sau au fost ridicate de ambulanță și transportate la unitățile medicale.

Până la finele lunii februarie 2021, la nivelul municipiului Galați se află în derulare Planul de măsuri "Hibernal 2020-2021". Unul dintre obiectivele acestuia este îndeplinirea atribuțiilor legale privind persoanele fără adăpost, aflate în risc socio-medical. Doar cu acordul lor, cei găsiți într-o asemenea situație pot fi internați la Centrul de Urgenţă pentru Persoane fără Adăpost Galați. În cazul persoanelor fără adăpost aflate în stare de ebrietate sau sub influența substanţelor toxice, acestea sunt internate la Spitalul de Psihiatrie "Elisabeta Doamna".

Tot în cadrul acestor verificări, polițiștii locali au constatat că un cetățean, în vârstă de 47 ani, din Galați, a spart geamul și a rupt mânerul de la o toaletă ecologică amplasată în zona cimitirului "Sfântul Lazăr" din Galați. În acest caz, agenții de Poliție Locală au întocmit actele procedurale, care împreună cu persoana în cauză, au fost predate lucrătorilor Secției Nr. 2 Poliție Națională, în vederea continuării cercetărilor.

Citit 1237 ori Ultima modificare Vineri, 26 Februarie 2021 11:50

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.