Autocamion lovit în plin de trenul IR 1571 București Nord – Galați, la Baldovinești

Autocamion lovit în plin de trenul IR 1571 București Nord – Galați, la Baldovinești
Sursa foto: news.ro
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Autocamion lovit în plin de trenul IR 1571 București Nord – Galați, la Baldovinești.

Un autocamion de mare tonaj a fost lovit în plin, în această dimineață, în localitatea brăileană Baldovinești, de un tren InterRegio care venea dinspre București spre Galați. În urma șocului, camionul a fost proiectat într-o casă de la marginea căii ferate.

Conform IPJ Brăila, şoferul unui tir, în vârstă de 59 de ani, din judeţul Galaţi, în timp ce se deplasa pe raza localităţii Baldovineşti, la trecerea la nivel cu cale ferată, nu ar fi observat semnalele luminoase şi acustice şi a fost lovit de un tren InterRegio ce se deplasa pe sensul de mers Brăila-Galaţi, informează news.ro. Din primele date, cinci persoane ar fi fost rănite. 

Atât şoferul tirului, cât şi mecanicul de locomotivă, în vârstă de 42 de ani, din Brăila, au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative.

În acest moment, traficul feroviar este blocat, iar cel rutier este dirijat de poliţiştii rutieri, a mai scris news.ro.

La rândul ei, compania CFR Călători informează: „Astăzi, 2 martie 2022, în jurul orei 9:00, la trecerea la nivel cu calea ferată din localitatea Baldovinești (județul Brăila), șoferul unui autocamion de mare tonaj a angajat în traversarea căii ferate vehiculul fără să se asigure și a intrat în coliziune cu trenul InterRegio 1571, București – Galați. Cei aproximativ 30 de pasageri din tren şi personalul feroviar nu au fost afectați. În urma impactului, locomotiva și cele 4 vagoane din compunere au fost avariate, urmând ca trenul să îşi reia circulaţia cu o locomotivă de ajutor, după îndepărtarea de pe linie a vehiculului avariat și finalizarea procedurilor legale. Circulația feroviară pe firul II se desfășoară normal”.

CITIȚI ȘI: Cisternă cu combustibil, răsturnată între Piscu și Independența. Traficul rutier este blocat. VIDEO de la fața locului

Citit 6105 ori Ultima modificare Joi, 03 Martie 2022 00:31

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.