Elevii care intră în clasele a IX-a și a X-a nu vor primi manuale noi la începutul anului școlar

Elevii care intră în clasele a IX-a și a X-a nu vor primi manuale noi la începutul anului școlar
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

În viitorul an școlar, elevii care intră în clasele a IX-a respectiv a X-a nu vor primi manuale noi, vor fi nevoiți să învețe tot de pe manualele care au fost aprobate în 2004. Acelaşi lucru s-a întâmplat şi anul trecut când au intrat în clasa a IX-a elevii primei generaţii care învaţă după programele noi.

Această informație a fost confirmată într-o dezbatere online organizată de Coaliția pentru Educație, de către Bogdan Cristescu, secretar de stat în Ministerul Educației.

„Este foarte adevărat faptul că nu avem manuale adaptate, manualele sunt din 2004 și că, spunem – și sper să nu mi-o luați în nume de rău, dar vorbesc între colegi – „nu am avut decât reperele”. Aș fi de acord cu dumneavoastră dacă aceste repere ar fi fost descărcate de toți colegii. Au avut 12.000 de descărcări la toate disciplinele și credeți-mă că a fost muncă de o vară pentru sute de colegi. Nu ne vom lăsa dezamăgiți de asta. Și anul acesta le vom face, pentru că este foarte-foarte important. Dar nu trebuie să uităm că programa școlară este în vigoare și că programa școlară pentru liceu este fundamentată, construită tot pe competențe. Aceste repere doar aduc și arată transferul de la gimnaziu spre ceea ce este la liceu”, a precizat Bogdan Cristescu.

Ce spun elevii despre lipsa manualelor:

Adrian, 16 ani: "Sincer, oricum nimeni nu învăța cu manualele alea, profesorii știau deja programa și mai adăugau ei câte ceva, plus că cei care sunt pe profiluri de limbi străine își cumpără culegeri speciale pentru că un manual de engleză și franceză îl termină într-o lună."

Iulian, 18 ani: "Era de așteptat, oricum elevii din România nu învață de pe manualele alea. Nu știu de ce se mai chinuie să le achiziționeze, pentru că noi oricum ne cumpărăm culegeri sau cursuri pentru bac. Acele manuale le băgăm în dulap și le scoatem la final de an pentru a le preda."

Andrada, 17 ani: "Nu înțeleg logica manualelor. Măcar să nu le mai dea și gata. Dacă tot se merge pe digitalizare de ce nu trimit cursurile copiilor la fiecare materie printr-un pdf?"

 

Citit 2009 ori Ultima modificare Miercuri, 17 August 2022 10:53

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.