Finanțare prin PNRR pentru colectarea deșeurilor în Galați

Finanțare prin PNRR pentru colectarea deșeurilor în Galați
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Proiectul privind înființarea a două centre de colectare prin aport voluntar a fost acceptat pentru finanțare în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență, anunță Primăria Galați.

Este vorba despre un proiect în valoare de 9,1 milioane de lei ce vizează suplimentarea capacităților de colectare separată, pregătire pentru reutilizare și valorificare a deșeurilor de diferite tipuri, inclusiv deșeuri voluminoase. Un astfel de centru (CAV1) va fi amenajat în partea de nord-est a municipiului Galați (în apropiere de Parcul Carol), al doilea (CAV2) urmând a fi amplasat în zona cartierului Cantemir.

„Stă în puterea fiecăruia să avem un oraș cât mai curat. Scopul este acela de a încuraja și a susține colectarea separată, pregătirea pentru reutilizare și valorificare a deșeurilor”, a declarat primarul Ionuț Pucheanu.

Obiectivul proiectului vizează accelerarea procesului de extindere și modernizare a sistemelor de gestionare a deșeurilor, cu accent pe colectare separată, măsuri de prevenție, reducere, reutilizare și valorificare în vederea conformării cu directivele aplicabile și tranziției la economia circulară.

 

Citit 1365 ori Ultima modificare Sâmbătă, 31 Decembrie 2022 17:57

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.