160.000 de gălățeni nu sunt... gălățeni

160.000 de gălățeni nu sunt... gălățeni
Evaluaţi acest articol
(19 voturi)

Rezultatele provizorii ale Recensământului Populației și Locuințelor runda 2021 arată o populație rezidentă a județului Galați de 496.892 de persoane.

Conform datelor publicate de Direcția Județeană de Statistică Galați, numai 337.406 dintre acestea s-au născut în localitatea în care au fost recenzați, iar aproximativ 160.000 dintre acestea sunt gălățeni prin "adopție". 148.400 de persoane au ca loc de naștere o altă localitate din țară, iar 11.086 s-au născut în altă țară.

Distribuția pe sexe a acestora arată astfel: 64.533 de bărbați și 83.867 de femei s-au născut într-o altă localitate din țară, iar 5.431 de bărbați și 5.655 de femei s-au născut în altă țară.

Citit 5038 ori Ultima modificare Marți, 07 Februarie 2023 21:24

2 comentarii

 • postat de Gigel
  Marți, 07 Februarie 2023 09:00
  5.13.195.***
  Se vede ca s-a umplut orasul de taranoi si ghertoi dupa gunoaiele de pe strada. Acum a nins si nu se mai vad toate, doar cele aruncate recent, dar dupa ce se va topi vor rasari. Daca te iei de un specimen desta ca arunca gunoiul aiurea sau il lasa in parcare langa masini te ia de sus ca el are drepturi si ca plateste, ce-o plati el stie. Acum ca a nins se jucau niste copii in zapada si s-au umplut de rahat de caine ca taranul si-a cumparat caine ca el in ograda avea caine. E plina zapada de rahati de caine si pete galbene de urina. Nu isi permite masina dar isi cumpara, sa fie acolo, ca are si el de luat de la mall vreo 2 sacose la paste si la craciun si un drum la gheboaia sa-l vada contaranii ca s-a ajuns la oras si in rest sta in parcare ocupand loc degeaba ca nu are bani de combustibil, diesel de obicei ca romanu isi ia diesel ca stie el ca are consum mai mic. Au umplut orasul de miros jegos de ceapa transpirata, imputita si apoi prajita si usturoi de te ustura stomacul. Apoi taranu care mananca doar ceapa prajita si usturoi, a citit el pe net ca "e bune", se plange ca il ustura la iesire dar ii da cu o punga de seminte si un pet de 3l de bere si ii trece. In rest orasul e mijto.
  5
  14
  Raportează
 • postat de Galatean neaos
  Marți, 07 Februarie 2023 06:52
  89.137.226.***
  Afara din oras cu parvenitii!

  Vrem moldoveni-galateni neaosi de-ai lui Stefan cel Mare, frumosi, sfatosi, gospodari si seriosi.
  Acum imi dau eu seama, ca, mergand pe strada, rar vad un galatean neaos, inalt, balan, frumos imbracat, ca ti-i mai mare dragul sa-l privesti..
  In rest vad tot felul de pocituri de un metru si o leaca, ghebosi cu nasul stramb si buze ca iapa lui Marghiloman, uitandu-se cu un ochi in fata si celalalt da roata sa vada ce poate mangli, sigur, astia au ramas de la vechii invadatori, tatari, turci, rusi, si de la alte natii care au dorit frumoasa noastra tara, dar nu le-a mers.

  Acu, ce sa facem, ca au apucat sa se incuscreze cu romanul neaos, si a iesit ceea ce suntem, almagam de natii statornicita intr-una, romani ca asa a vrut Dumnezeu.

  Da, mai glumim, ca vremurile sunt grele, sa ne mai descretim fruntile.

  Gata cu pamfletele.

  Sa fiti sanatosi si inainte la viata!
  11
  15
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.