Google Maps va putea afișa și taxele de drum

Google Maps va putea afișa și taxele de drum
Îți vei putea planifica mai bine rutele
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Google Maps te informează deja dacă ruta aleasă pentru călătorie include porțiuni cu taxă (ex. poduri, segmente de autostradă, trecere cu bacul), însă nu-ți spune și cât vei avea de plătit.

Nu de puține ori se poate întâmpla ca la setarea unei destinații în Google Maps, aplicația să-ți calculeze multiple rute alternative, diferențiate prin criterii ușor de interpretat, cum ar fi lungimea traseului și timpul estimat de călătorie. Până acum, utilizatorii dornici să facă economie puteau doar să aleagă traseul mai scurt, eventual, fără mențiunea taxelor de drum. Însă pentru traseele disponibile doar cu taxă de drum, alegerea făcută poate fi înșelătoare, Google neoferind informații concrete privind numărul și valoarea acestora.

Preluând încă una dintre funcțiile Waze, Google Maps va putea afișa la planificarea rutei și costul adițional de suportat prin plata taxelor de drum, ajustate pentru tipul de autovehicul folosit și, eventual momentul din zi sau săptămână. Înarmați cu această informație, utilizatorii vor putea aprecia dacă suma merită plătită, eventual opta pentru calcularea unei rute alternative care să cuprindă doar drumuri fără taxă.

Probabil că Google nu va întârzia prea mult cu includerea acestei funcții în aplicația Maps, trebuind doar să o transfere de la alternativa Waze, de asemenea deținută de compania americană. Google se pare că analizează deja cel mai bun mod de a pune în aplicare noua funcție.

În acest context auto, adăugăm că Google renunță la interfața Android Auto pentru telefoanele mobile. Compania încurajează acum utilizarea interfeței Assistant Driving Mode, o alternativă mai simplistă, care însă nu oferă acces la același tip de funcționalitate. Se pare că Google dorește acum ca funcțiile disponibile în Android Auto să fie utilizate exclusiv pe ecranul unei mașini compatibile, în timp ce Assistant Driving Mode să suplinească aceste funcții pentru cei care nu dețin un sistem compatibil. Cei care încearcă să folosească aplicația Auto pe smartphone-urile lor vor fi îndrumați de acum către Driving Mode din Google Assistant. Nu pare să fie o coincidență nici faptul că această tranziție apare cu doar o lună înainte ca sistemul de operare Android 12 să fie lansat. Cel mai probabil, acela nu va mai permite instalarea aplicației Android Auto, având probabil funcționalitatea pentru mașini deja inclusă. De altfel, chiar și Google spune că utilizatorii care foloseau interfețele Android Auto sau Android Automotive pe ecranele mașinilor nu vor fi afectați de această schimbare, potrivit slashgear.com, citat de go4it.ro.

Citit 1887 ori Ultima modificare Sâmbătă, 28 August 2021 19:25

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.