Tocănițe și mingi

Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

* Românii vor beneficia în continuare de voucherele de vacanță, se pronunță unii oficiali. Mă panicasem, credeam că vecina de la etajul al II-lea n-o să mai plece la bulgari, ca să aibă de unde posta fotografii cu tocănițe reîncălzite. Dacă i-ai lua tichetele, așa cum ar fi normal, nu și-ar consuma leafa destul de bună nici până la Lepșa.

* Încerc o promisiune, o fac oricum la perete. Voi alege individul sau formațiunea care promite că va face dreptate - adică ori să beneficieze și angajații din privat de asemenea șmecherii, ori să ne planificăm cu toții vacanțele exclusiv în funcție de salariu. Aiurea, cine să rezolve chestiunea asta? Și nici de emigrat nu mai ai pe unde...

* Ieri, de Ziua Internațională a Bărbaților, n-am primit nicio floare. Nici n-aș fi pretins, însă e posibil să fi indus în eroare vreun cetățean din cartier. Am ieșit în niște papuci roz cu unghia mare a piciorului drept în nuanțe închise, negru și mov. Dintr-o lovitură. Dacă nu te uiți atent, ai crede că testez o marcă exotică-glamour de ojă.

* Naționala de fotbal a României n-a bătut nici în Irlanda de Nord și nu știu când va mai învinge pe cineva într-un meci oficial. Oricum, și dacă am fi vrut să ieșim după ora 23, n-am fi avut voie. Mai bine suferim în tăcere, alături de consoartă.

* De fapt, cam ăsta-i fotbalul românesc. Naționala mică se califică după un non-combat în repriza secundă cu Danemarca (ne ajutau alte rezultate), apoi cei mari fac un egal amărât și profită de o minune petrecută în Serbia, ca să ajungă într-o oarecare urnă a doua. De pe această nouă poziție, România poate să întâlnească iarăși Irlanda de Nord, din urna a șaisprezecea sau a douăzecea. Ca să n-o bată, evident. Dar, vai, ce-au mai fost certați microbiștii de rând care voiau să vadă fotbal la "tineret", nu mingi nerușinate de-a latul! Aceste calificări/promovări lăutărești nu ne garantează continuitatea, nene.

* Un sfert dintre români nu au toaletă în casă, conform unor statistici de ultimă oră. Poate și din acest motiv expresia „am ieșit afară” este intraductibilă în limbile de circulație internațională.

Citit 1092 ori Ultima modificare Joi, 19 Noiembrie 2020 20:52

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.