Vocea Chi... ăsta, Americii

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

* E distractiv când îi aud pe unii cu amintiri din copilăria comunistă, deși la doi pași de noi - e o metaforă neinspirată, atât am reușit astăzi - i se face respirație gură la gură taman sistemului despre care credeam că s-a prăpădit. Așa cred, sper să mă înșel. O fi și din cauza măștilor, una peste alta, ale lui Fauci. Mi s-a aburit conștiința.

* De pildă, președintele Franței, distinsul Emmanuel Macron, a declarat în timpul Forumului Economic de la Davos că era mai bine pe timpuri. Bine, nici chiar așa, a ocolit pe la Polul Sud, însă destinația a fost aceeași: "Capitalismul și-a dovedit succesul, dar s-au creat și inegalități sociale". Când lauzi pe cineva, lovindu-l imediat cu adversativa "dar", mai bine mergi acasă și-ți antrenezi alarma pentru a doua zi. "Viața e frumoasă, dar merită trăită", e singurul exemplu de utilizare suavă a acelei conjuncții. Fostul mare fotbalist Gheorghe Hagi a emis acest panseu, dar (evident, nu se poate decât așa) și din acest motiv îl iubim.

* Cui îi mai trebuie capitalism? României, nici atât, mai ales că sărăcuța n-a apucat să trăiască o asemenea experiență. Ce a fost după 1990 nu s-a numit capitalism, doar nu suntem copii sau Veorica. O fi fost, dar unul făcut exclusiv de oamenii sistemului și de urmașii urmașilor acestora. Ptiu, și gata! Mai bine îl laud pe franțuz și schimb subiectul. Promit să mă fac băiat cuminte și să nu mai ascult Vocea Chi... ăsta, Americii.

* Cinci deținuți de la Penitenciarul de Maximă Siguranță din Galați s-au luat la bătaie în curtea închisorii. Acum două zile s-a întâmplat tărășenia, o pusesem pe seama frigului din ultimele zile. Cu toate acestea, la închisoarea de pe strada Traian nu poate să fie îngrozitor de rece ca în apartamentele bucureștenilor...

* Apropo, nu-i așa că-i simpatic Nicușor Dan când ridică din umeri, deși buba e mare-mare în curtea miticilor? Am mai trăit, parcă, o asemenea poveste. Ajunsese unul, Radu Opaina, șef la țevi și robinete în București, după ce-i criticase ani verzi pe jupânii RADET, și practica i-a sugrumat teoria. Poate mă pripesc, m-aș bucura să aud că diminutivul Nicușor (îl susține Dănuț, un altul) va redresa Micuțul Paris. Nu-i dau șanse.

Citit 967 ori Ultima modificare Miercuri, 27 Ianuarie 2021 17:17

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.