Unde-s tigăile?

Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

* Postul național de radio, și nu e singurul organ media care joacă la olimpiada știrilor proaste, anunța ieri cu emfază că alte sute de restaurante din țară au fost controlate de autorități, "în contextul pandemiei". Amenzile încasate de acești agenți economici îi vor apropia de insolvență, apoi de faliment. Cred că asta se și dorește, intrarea României în colaps: deschidem apoi o firmă nouă, trecem activele mioritice acolo și plecăm de la zero. Desigur, astfel ar proceda mulți dintre compatrioții care "s-au privatizat" în anii 90.

* Am văzut ieri finala turneului de tenis masculin de la Australian Open. Nu pentru Djkovovici, cu toate că-l simpatizez mai abitir decât pe ceilalți granzi ai fenomenului, ci pentru că în arenă erau spectatori. Forfotă, aplauze, viață ca aceea pe care o știm și de care nu ne-am lepăda. Mi-e dor și de o întâlnire la care se vând tigăi, aș participa și la o ședință condusă de un așa-numit trainer care își dorește să mă dezvolte personal...

* By the way, cum spun vorbitorii de engleză, mi-a plăcut concertul de huiduieli de la festivitatea de premiere, e hope, adică speranță. Firește, pentru ca ai noștri să redeschidă arenele sportive, trebuie să avem răbdare: după ce vor redeschide și cei din Kiribati, când nu va exista riscul vreunei sancțiuni de la Bruxelles sau Washington, ar putea să cadă lacătele și de pe ușile bazinelor de înot. Deși OMS garantează: virusul nu este transmisibil prin apă. 

* Cred că la pandemia de acum o sută de ani n-a apucat să se dezvolte o isterie atât de profundă ca acum, în 2020-2021. Nu existau influencerii și intelectualii de Facebook, iată, am și explicația.

* Jurnalistul Cristoiu – nu-l consider un maestru, așa cum îl apelează unii, dar e un nume important din presa post-decembristă autohtonă – s-a întrebat într-un text oarecare de ce nu este analizată "eternizarea lui Raed Arafat în fruntea DSU". Suntem colecționari de nenorociri, iar șeful Departamentului pentru Situații de Urgență are atitudinea jupânului care și pe Dumnezeu îl va concedia după Apocalipsă. Că n-a intervenit cum trebuie, că Sf. Petru dormea în post, chestiuni de genul acesta. Domnia sa, nicio culpă! Iar lui Ion Cristoiu i-a transmis online că s-a săturat de personaje de acest gen. N-o fi auzit de proverbul autohton. Cu toate că are mâncărimi, ține coada ca pe o flamură.

Citit 695 ori Ultima modificare Duminică, 21 Februarie 2021 21:48

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.