Știrea din comuna prahoveană

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

* Ai putea spune că dispariția Prințului Philip vine ca o diversiune, Doamne, iartă-mă!, că eram prinși cu alte chestiuni, unele care nu suportă amânare. Am scris o trăsnaie, e deliberată, dar ce spuneți de faptul că BBC-ul, un soi de România TV din Marea Britanie, a primit reclamații de la telespectatori? Aceștia se plâng că sunt prea multe știri despre ilustrul răposat. La fel ar putea reacționa posesorii de telecomandă din România - Digi 24, de pildă, o difuzează zilnic pe Beatrice Mahler.

* Lângă noi se scrie o nouă pagină de istorie. Prințul Philip, posesorul unui simț al umorului ieșit din comun (dacă s-a respectat adevărul, am sesizat-o și în serialul "The Crown"), afirma în 1988 că, dacă s-ar reîncarna, și-ar dori să devină un virus mortal. Unii s-au grăbit să afirme că s-a prăpădit cam târziu, că virusachele deja umblă pe întreaga planetă de prin 2019, toamna. Hm, n-aș îmbrățișa ideea. Virusului îi place doar la civilizație, e doar pe la americani și în Uniunea Europeană. Chiar dacă mai găsește o privată în fundul curții, cazul României: închide ochii, își ține mâna la nas și trece mai departe.

* Despre mizeria de la Spitalul "Foișor", e greu să trag vreo concluzie. Mă ascund și eu după vișin, ca ai mei confrați din presa națională. Doar se difuzează declarațiile unor adversari politici ai băieților aflați la butoane la Ministerul Sănătății, ca să se formeze impresia că e doar o răfuială. Pe banii și pe sângele poporului. În realitate, nu-i vorba decât de incompetență și lipsă de empatie. Atunci când îl vom vedea pe Raed Afarat mângâind o băbuță pe creștet, să știm că sfârșitul e aproape! Cred că Terra va mai supraviețui câteva sute de ani.

* Aș avea ceva mai bun, ca la început de săptămână. Fostul primar al unei comunei prahovene a fost invitat să le citească povești preșcolarilor de la o gradiniță din localitatea pe care a condus-o până a fost condamnat pentru pornografie infantilă. Mi se pare că e știrea non-pandemică a anului, e de o frumusețe aparte. Nimănui nu i s-a părut deplasat gestul, iar domnul ex-primar - aș paria! - cred că a trăit momente unice. A luat invitația ca pe un premiu special.

Citit 684 ori Ultima modificare Duminică, 11 Aprilie 2021 20:06

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.