Viermii galbeni uscați, ca fasolea

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

* Ministrul Educației - apropo, aveam o părere mai bună despre Sorin Cîmpeanu - a declarat că ia în calcul ca studenții nevaccinați să asiste la cursuri echipați în combinezoane. Da, în ținută de astronaut. Brusc mi-am adus aminte de piesa trupei Timpuri Noi și-mi iese o adaptare la botul calului: Bă, Izoleta-i sor-mea!

* Firește, e greu să faci schimb de argumente, mai ales într-o asemenea perioadă în care tonul isteric este obligatoriu. Ți se taie microfonul, contul de social-media îți este blocat, ești repudiat dacă adresezi doar o întrebare. Una banală. Iar aceasta ar suna astfel: Câtă vreme medicii mediatizați frecvent (nu includ în această categorie medicii care fac parte dintr-un partid politic, pot avea alte interese) spun că și vaccinat poți da mai departe virusul, îmi puteți explica această alunecare în derizoriu pe bază de salopete de cosmonaut la facultate? Apropo, de ce izoleta mioritică, sperietoarea de gală a anului 2020, a devenit piesă de muzeu?

* Viermii de făină galbeni uscați au fost confirmați de Comisia Europeană ca aliment. Ei se vor putea consuma fie ca insecte uscate întregi, fie ca ingredient. Ca să evit întrebările fără rost, nu, această masă copioasă nu va fi considerată de post.

* Presupun că la fel au intrat în meniul omenirii fasolea și mazărea. "Câh, cum naiba să mestec boabele alea respingătoare? Doamne ferește, mai bine-l mănânc pe vecinul!"

* Polițiștii locali din Ploiești prezintă adeverințe medicale conform cărora nu pot lucra pe timp de noapte, anunță primarul acestui municipiu. Le-o fi frică de infractorii nocturni, la rândul lor cred că au nevoie de vreun serviciu de pază și protecție. Poate că merită și pensionare anticipată, la maximum 40 de ani...

* Mi se suflă în cască o informație interesantă: polițiștii locali sunt mai bine remunerați decât lefegiii Poliției Naționale. Așa o fi, dar ceilalți patrulează și noaptea, când - iată exemplul Republicii Prahova! - nu se întâmplă nimic deosebit. Cu alte cuvinte, pierd vremea de pomană în loc să rămână acasă, la odihnă.

Citit 914 ori Ultima modificare Joi, 06 Mai 2021 00:57

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.