Se poate, dom’ președinte?

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

* Am revăzut mușchii președintelui la acțiunea de ecologizare a râului Argeș. De fapt, doar a strâns gunoaie, ecologizarea presupune și alte acțiuni. Pe bune? Cu alt curaj l-aș suna să mă ajute - am de dărâmat o poiată la țară și nu găsesc mână responsabilă de lucru...

* Când auzi că un politician de prim rang curăță o zonă din România, trebuie să te aștepți la ce e mai rău! Firește, m-am gândit la motoarele legislative și executive. Așa se curăță cel mai eficient România. Din 1989 încoace. E un fapt, nu doar metaforă.

* Nț, un șef de stat nu trebuie să-mi arate că se poate să ieși la pădure pentru a strânge resturi, nu de voluntari echipați în salopete ducem noi lipsă. De aplicarea legii ne este dor, mai ales că forțele de ordine - așa se spune, n-am văzut înscrisul pe fluturaș - sunt remunerate cu vârf și îndesat, fix ca acei saci care l-au încordat ieri pe Klaus Iohannis.

* Malițioșii s-au îngrămădit să-i arate președintelui focarele de infecție din Sectorul 1 al Capitalei. Acolo strânge mizerie primărița Clotilde Armand. Deja mă sperie moda asta. De ce? Îmi făcusem un proiect personal, peste trei ani aș fi vrut să ajung edil-șef.

* Primarul general al Bucureștilor s-a tuns. E anunț oficial, pozele nu-s chiar atât de grăitoare. Din perciuni nu prea i s-a luat, la spate n-a mai tăiat foarfecul, nici din vârful capului n-a curs mult. Mi-a plăcut, în schimb, afirmația lui Nicușor Dan: "Eu reprezint bucureștenii. Mi-au cerut asta, m-am tuns." Eh, asta înseamnă să te conducă unul care se ține de promisiunile din campanie.

* Încerc să anticipez discuțiile de la firul ierbii, înainte de votul de la locale, în 2024. "Și, pe cine votezi, mamaie?" "Cum, pe Nicușor, mamă, că s-a ținut de cuvânt. A mers la frizer".

* Mult-lăudata comună Ciugud și-a lansat propria monedă virtuală. I se zice CIUGUban, o găselniță de tot plânsul. Subsemnatul i-ar fi spus CiuGOOD sau chiar TooGood. CIUGUban pare moneda oficială a ținutului păstorit de Dănilă Prepeleac. Bine că nu s-au trezit copywriterii lu’ peștele de aur să-l boteze CIUGUbăț.

Citit 593 ori Ultima modificare Miercuri, 09 Iunie 2021 22:09

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.