Autodenunțul lui Florin

Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

* Florin Roman, noul ministru al Digitalizării, bate recordurile cu palma de curățat covoare. Nu-l recomanda nicio calitate pentru a intra în guvern, dar i-a ieșit pasiența. Cea mai recentă afirmație a sa cu greu își găsește rival în epoca post-decembristă. Florică, văzut drept impostor la șefia acestui portofoliu, ne inoculează că schema funcționează abia atunci când pui strungarul boss peste spitale și medicul manager la oi. El fiind deja pe tarla, cu berbecii, la costum de fițe.

* Nu mai e nevoie de analize suplimentare, Roman a comis o declarație cu damf de autodenunț: "Unii m-au acuzat că nu am legătură cu acel domeniu, eu îl văd ca pe un avantaj, pentru că dacă vin din acel domeniu, de regulă, dacă vă uitați în spate, majoritatea au avut firme, afaceri în acea zonă. E mai bine să fii fără tangență în domeniu, că există apetitul unora de a confunda banul public cu propriile afaceri. Deci, din punct de vedere al integrității, eu garantez că nu am niciun fel de afaceri în domeniu." Un Google Translate la purtător, fără conexiune la internet, mi-ar oferi următoarea interpretare: "Nene, îmi cam place să pun mâna, dar m-am rugat de președintele partidului să mă instaleze pe un post străin pentru mine, să nu-mi pot însuși lucruri. Măcar să am un loc de muncă și, poate cu timpul, o să mă dau pe brazdă, să învăț să trăiesc și numai din salariu. Deși mi se pare foarte rușinos să nu ai și alte surse de venit..."

* Așa-numitul brad construit din doze goale de Pfizer și Moderna e o hidoșenie, și nu mă refer decât la concept. Țâncii care au muncit ca minerii la Palatul Copiilor din București ca să obțină kitschul lăudat în media n-au nicio vină, ei au făcut doar ce li s-a sugerat. Iar munca unor mogâldețe nu poate fi decât apreciată - macheta obținută arată bine pentru un film distopic, nu i se pot imputa multe. Comercial ia notă de trecere. Cu toate acestea, spun cunoscătorii legilor în vigoare, deșeurile medicale, supuse unui regim special, trebuie eliminate ecologic, nicidecum nu pot fi transformate în jucării sau în piese de lego. Altfel, nu pricep de ce vreun cadru didactic zelos nu i-a încurajat să construiască și un crucișător din seringi. Ar fi ieșit "super-funny".

Citit 1210 ori Ultima modificare Marți, 07 Decembrie 2021 23:55

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.