Te-a buzunărit, acum te sfătuiește

Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

* Încep cu una grea, ca să ne iasă holidays-urile din căpățână. Şeful fondului suveran de investiţii al Norvegiei, Nicolai Tangen, a declarat că se aşteaptă la o perioadă îndelungată de slăbiciune pe pieţele financiare şi a avertizat că inflaţia ar putea fi în viitor cea mai semnificativă dificultate. Esența afirmației sale este următoarea: "Ne așteaptă un deceniu de randamente scăzute". E un eufemism, categoric. Omul a servit-o politic, ca să nu ne speriem, mai ales în perioada tochiturilor și a salatelor de boeuf. Foamea are doar două silabe - dacă o să fii în stare să mă contrazici, înseamnă că n-o să ai bateriile consumate definitiv. Doamne ajută!

* Apropo, Sorin Ovidiu Vântu, tipul cu FNI-ul, face vlogging și ne sfătuiește în ultimul clip pe 2021 să avem grijă de bani, că urmează o prăbușire a burselor. Când ți-o spune însuși SOV, cel care te-a buzunărit o dată, înseamnă că e groasă. Ar mai lipsi ca Cicciolina, ca s-o ard old school, să promoveze fecioria, eventual călugăria. Dar asta e altă discuție.

* De fiecare dată când se face lumină în calendar, am prieteni care îmi semnalează umorul fin al băieților de la Serviciul Român de Informații. De la SRI, ca să nu ne tulbure vinul fiert din așa-numitul Christmas Time. Mesajul lor de Crăciun e cu schepsis, ceva de genul "Sărbători fericite neascultătorilor, dar și celor ascultători". Adică, și lor, tipilor cu ochi albaștri care, conform fișei postului, mai trag cu urechea. Hm, nu știu de ce nu m-aș extazia, mai ales în vremuri de acest fel, vraiște-panaramă-larmă. De ce aș distribui glumița lor în social media, nu e cinic? Și de ce n-ar avea umor, bugetul alocat serviciilor s-a mărit...

* S-a mai rezolvat o problemă, Terra avansează. De pildă, elvețienii își vor putea schimba legal sexul în documente printr-o simplă vizită la biroul de stare civilă, începând cu 1 ianuarie. Poate ne vom împiedica pe la ghișeu, mie mi-a expirat buletinul. Din cauza lor să stau la coadă?

* Ideal ar fi - atunci când moda asta va prinde și pe la noi - să poți merge la ghișeu cu împuternicire de la notar pentru a-i schimba vecinului sexul din documente. Pleci de la Costică și te întorci la Constanța.

Citit 807 ori Ultima modificare Luni, 27 Decembrie 2021 23:40

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.