Nori negri pe influencer

Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

* Într-un stat normal, ministrul Sănătății ar fi fost trimis la reciclare după o gafă ca aceea comisă de Alexandru Rafila. Fostul corespondent local al OMS-ului s-a trezit din senin acum două zile să le recomande ditamai urgența românilor sub 40 de ani: "Ridicați cât mai repede pastilele cu iodură de potasiu de la medicul de familie!" Evident, s-a creat ditamai haosul, o spun chiar profesioniștii din domeniu, pentru ca același Rafila să revină cu o versiune și mai cinică a bancului cu Ion și Istvan: "E bună apa, dar beți încet, că e rece!" Adică, "pastilele cu iod se iau numai în caz de expunere după un incident nuclear." Da, da, suntem pe cont propriu. De prea multă vreme.

* Șeful ANAF, un anume Lucian-și-nu-mai-știu-cum, anunță controale la influenceri: "Vrem să vedem dacă au declarat și achitat obligațiile pe veniturile obținute." Să ne ofere, n-ar strica, o definiție a influencerului! Adică, ar avea de pierdut și domnul Godină, de pildă? Dar câinele lui Dorian Popa, ăla cu "Hâtz, Gionule!", ca să știm pe unde ne situăm? O persoană publică având influență la mulțimi este și președintele Klaus Iohannis. El trebuie să fi fost verificat în lotul profesorilor care dau meditații...

* O platformă care analizează emisiunile și derapajele colegilor de breaslă scrie despre un show de la Pro TV în care vor concura câteva personalități (am câteva dubii, pe listă se află și inși de existența cărora nu aflasem) în condiții de stres. Conform descrierii oficiale, acestea vor sta izolate, departe de casă, trăind sub cerul liber într-o junglă, fără hrană şi fără confortul domestic. Carevasăzică, vom vedea la televizor cum am putea trăi noi în 2023. Și fără să fim celebri.

* Viktor Orban a fost la un pas să se scufunde cu barca gonflabilă în Croația, un jurnalist local reușind să-l salveze pe premierul Ungariei. E genul de știre de PR, foarte utilă într-o perioadă în care politicianul de la Budapesta devenise unul dintre marii dușmani ai comunității europene. Doar n-o să credem că Viktoraș s-a dus la vâslit fără SPP-iști.

* Dharamdev Ram, un bărbat din statul indian Bihar, susține că nu a mai făcut baie de 22 de ani în semn de protest. El poate deveni noua Greta Thunberg - nu dai drumul la apă, salvezi planeta. E drept, pe cei care vor roi întâmplător în jurul tău ar fi bine să-i ierte Dumnezeu.

Citit 1133 ori Ultima modificare Marți, 09 August 2022 19:10

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.