Taxe până la lustră. Care lustră?

Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

* Când gândești cu voce tare, riști să întorci toate scaunele. Am împrumutat din retorica și terminologia unei emisiuni în care se și cântă. Dar și președintele Iohannis face vocalize de fiecare dată când i se adresează poporului. "Doresc să avem legi care pe viitor nu mai permit apariţia unor lucrări plagiate", a afirmat numărul 1 de la Cotroceni. Sper să-l audă careva, era bine să aibă și domnia sa propriul Guvern... Of, Doamne, oare când o să cadă Dragnea de la putere?

* Apropo de voce, Marcel de la PSD n-a auzit declarațiile lui Nicolae de la PNL, acesta din urmă fiind însuși premierul României: "Care măriri de taxe?" Deși se spune că s-a dat undă verde pentru ca taxele și impozitele locale să sară înspre lustră cu 50 de procente... Iertare, noțiunea de lustră îi poate afecta pe germani. Politica struțului nu-l va scoate curat, ca la ”Nufărul”, pe Marcel, chiar dacă buzoianul din fruntea social-democraților pare să nu fi avut altă replică pe trăgaci. Ne pregătim să plătim noile dări sau ne interesăm să vedem pe la care nunți și proteste participă un oarecare intitulat George Simion?

* Bode, sofisticatul care conduce Ministerul de Interne, amenință cu forță: "Toți cei care mă vor mai acuza că am secretizat teza de doctorat, cu toți mă voi întâlni în instanță." Domnia sa a și plecat deja, se leagănă pe bancheta din spate.

* Scriitoarea franceză Annie Ernaux este laureata Premiului pentru Literatură pe 2022 "pentru curajul şi acuitatea clinică cu care descoperă rădăcinile, înstrăinările şi constrângerile colective ale memoriei personale". Noi, românii, știm una și bună: nici la premiile pentru pace nu are nicio șansă Mircea Cărtărescu.

* Tenismena canadiană Eugenie Bouchard se află la Cluj, unde a primit un wild card pe tabloul principal al turneului Transylvania Open. Înainte de muncă, fata a început cu distracția, pare de pe aceste meleaguri: a postat pe rețelele sociale imagini cu al său trup în lenjerie intimă. Din ce știu, pe la Cluj trece uneori, înfășurat în prosop, și fostul fotbalist Ciprian Marica. Iată lucruri care obligatoriu trebuie să rămână Untold!

Citit 1009 ori Ultima modificare Vineri, 07 Octombrie 2022 20:09

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.