Biden și Macron, la plimbă-tava

Biden și Macron, la plimbă-tava
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

* Să recunoaștem, e nostim jocul băieților mari din Schengen. Când ține Austria mâinile în buzunare, se opune Olanda sau Țările de Jos, cum se numește/numesc mai nou. După ce flăcăii de la Amsterdam încep să ne zâmbească, redevine Viena statuie. Ne face semn că nu se poate acum, că are și Schengenul firma sa și nu se cade s-o batjocorească România și Bulgaria. Și tot așa. Iar noi dăm din coadă după cum bate vântul comunitar. Doar n-o să credem că, după ce Austria va ieși din rol, nu va apărea alt vameș al acestui spațiu. Se va zbârli Germania, de ce nu? O face și de frig, care e un conductor emoţional nemaipomenit. 

* Hal de titlu de presă quality de pe la noi: "Joe Biden și Emmanuel Macron și-au scos soțiile la un restaurant scump din Washington, în prima seară a vizitei președintelui Franței în SUA." Sau poate că unii aveau impresia că Joe și Emmanuel o să duhnească doar a plimbă-tava, ca să fie cumva în ton cu realitățile socio-politice ale planetei. S-au ascuns și ei unde le-au dictat serviciile secrete, doar n-o să credeți că au zăbovit într-un restaurant oarecare (chiar și scump, cum titrează ai noștri) în care eventual apare câte un cetățean cu presupuse dificultăți de vorbire pentru a vinde un muțulache.

* Este că v-ați gândit la al nostru în finalul paragrafului precedent? A fost singur la paradă, doar Alinuța Gorghiu a stat pe lângă el, neștiindu-se motivul pentru care consoarta a rămas la domiciliu. O fi gătit plăcintă cu răvaș. 

* Directoarea adjunctă a Colegiului "Nicu Gane" din Fălticeni, Suceava, a fost premiată, alături de un elev, pentru rezultatele la Olimpiada de Economie din anul școlar 2021-2022. Cei doi au primit o diplomă și 150 de lei, cu toate că olimpiada fusese anulată. Terminați, nene, că din cauza voastră nu mai plouă cum trebuie și nici nu mai suntem primiți în Schengen! 

* Naționala de fotbal a Germaniei, dominată de alte interese la startul actualei Cupe Mondiale de fotbal, a fost trimisă la domiciliu imediat după faza grupelor. Sau, ca să mă aliniez trendului, a boicotat fazele superioare ale întrecerii. E drept că și Spania a ajutat-o mimând sportul-drege (e rege doar când au ei chef, li se va întoarce și lor) în fața unor niponi care, se vede treaba, nu mătură doar tribunele, ci și deșeurile de pe gazon.

Citit 1104 ori Ultima modificare Vineri, 02 Decembrie 2022 18:28

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.