Alinuța, la târgul „de lucru” de la Viena

Alinuța, la târgul „de lucru” de la Viena
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

* Austria spune oficial NU aderării României la Schengen: "Nu există o aprobare pentru extinderea spațiului cu Bulgaria și România." Deși Comisia Europeană venea acum două zile cu o pledoarie pentru intrare... Mă podidiseră lacrimile, sunt și mai emotiv de fel. De aici înțelegem că Schengen, nu doar ca rezonanță, e o afacere austriacă. Sau austro-germană. O fi jucăria lor, a tipilor intransigenți de la Viena, și nu ne dăm seama.

* Ar trebui să-i punem la colț pe compatrioții care vor mai da iama prin orașul lui Mozart, să-i blocăm pe amărâții care își vor face selfie-uri pe la Graz și prin împrejurimi. Domnule Iohannis, sigur nu mai vreți să schiați doar la Vârtop și Păltiniș?

* Că tot e fierbinte subiectul, am cules cea mai suculentă glumă involuntară a mediului politic de la noi. În loc să iasă cu demnitate din rada acestui refuz cinic, Alina Gorghiu anunță că "va face o vizită de lucru în Austria pentru a susţine aderarea României la Schengen." E drept că în decembrie nimerești cel mai bine pe la inșii ăștia: s-au deschis mai multe târguri "de lucru", snobii le numesc "de Crăciun".

* Ieftinire masivă a carburanților în România, după intrarea în vigoare a embargoului asupra petrolului rusesc. E titlul care m-a lovit ieri în orgoliu. Cum, nene, se întâmplă asta acum după ce, naiv și dezinformat, am făcut plinul la finalul săptămânii trecute? Apoi am aflat că "ieftinirea masivă" se gudură în jurul sumei de 50 de bani, una consistentă câtă vreme a fost îmbrățișată de români după decizia Guvernului de a compensa la pompă prețurile benzinei și motorinei. E limpede, mai limpede decât benzina premium, că presa face PR pentru bipezii aflați la putere, dar măcar de-ar fi un public-relations bine făcut. Fiți profesioniști, bă, ce mama naibii! Stoarceți-mi o lacrimă și din baia de ulei!

* Ministrul Turismului spune că influencerii din România, momiți cu un contract cumulat de 200.000 de euro pentru proiecte de promovare a turismului autohton, au ocolit licitațiile publice. Hâtz, turismule, că altceva nu se mai poate spune.

Citit 3458 ori Ultima modificare Miercuri, 07 Decembrie 2022 00:06

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.