AMR-ul de la Cotroceni

AMR-ul de la Cotroceni
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

* Cu atâta zăpadă pe la noi, nu pricep de ce nu se intervine pe programul vizitelor președintelui Iohannis. Mai lăsați-l cu Azerbaidjanul și cu alte destinații plicticoase! Vârtop vă spune ceva? Dar Păltiniș? Gura Diham e îmbătrânită, nici cu Sorica nu mi-e rușine. Măcar de-o încălzire pe pârtie să se bucure și soțul doamnei Carmen. Sigur și-a agățat un AMR în perete marele boss de la Cotroceni: după ce va scăpa de corvoadă, va duce o viață de Alberto Tomba.

* Directorul Poștei Române vine cu o afirmație cu iz interbelic: "O scrisoare poate ajunge de la București la Brașov și în cinci zile." Adică o săptămână lucrătoare. Firește, nu depinde de upload și download, ci tot de tradiționala "bară la bară" mioritică. Nu mai bine te abții? Căci, în prag de Ziua Îndrăgostiților, era rost de înșirat cuvinte pe hârtia roz, mirosind a tot felul de flori aduse cu TIR-ul din țările calde...

* Nu mai pot citi enormități pe bază de "gerul extrem din februarie e parte a manifestărilor încălzirii globale", indiferent de emitentul trăsnăii, mai bine aleg liniștea în memoria bieților oameni din Turcia și Siria, loviți de două cutremure pe care nici cu gândul nu le poți cuprinde. E voie să ne gândim la acele suflete, nu trebuie să așteptăm încuviințarea doamnei Ursula de la Bruxelles.

* Doamnă Jurca, spuneți-le și mai tinerilor colegi că 10 grade cu minus, chiar și la București, nu e o temperatură "extremă". Nu în februarie, ca să conștientizăm contextul. E ca și cum te-ai minuna că prin iulie, la Mamaia, e toată lumea în apă. N-am studii de specialitate, eram și eu în trecere. Vă rog să nu puneți la suflet!

* Cât pe ce să uit o "românească" de acum două zile: o publicație de știri, ziare.com, l-a omagiat pe Gheorghe Hagi, individul considerat cel mai bun fotbalist român din toate timpurile, cu un titlu eroic: Topul perlelor lui Gică Hagi. De la "omul e o persoană umană"... Carevasăzică, țara adoptivă a fraților Tate nu se complică: își ia în suliță toate valorile, s-a emancipat. E mai greu cu plagiatele lui Ciucă și Bode, dar la fel de delicat cu suta de milioane de vaccinuri comandată de Cîțu.

Citit 993 ori Ultima modificare Marți, 07 Februarie 2023 00:11

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.