Călăul propriilor trăiri

Călăul propriilor trăiri
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

* Senatorii PNL și PSD propun ca ziua de naștere a salariaților să fie "liberă" și "plătită" de angajator. Nene, iar dacă ziua mea va pica numai sâmbăta sau duminica, voi trăi o dramă greu cuantificabilă. E discriminare! Pe baza acestei scandări, pot câștiga orice război în lumea de astăzi.

* O fi din cauza faptului că trecerea timpului este ireversibilă. Chiar dacă aș trece pe la clinicile de estetică emoțională... Nu mă mai mișcă defel fotografiile "virale, epice" din social-media, dar nu pentru că aș fi devenit un insensibil. Dimpotrivă, plâng mult mai ușor decât acum un deceniu, însă a devenit un hobby trecerea evenimentelor printr-un filtru special: le pun la dospit și, dacă nu se modifică organoleptic peste noapte, le metabolizez. Prin urmare, imaginea cu bietul câine care ține lăbuța pe mâna stăpânului aflat sub dărâmături în Turcia m-a scos din sărite, era neverosimil să ia fața evenimentelor, cu toate că se scurseseră numai câteva ore de la unul dintre seisme. Populația tăvălită afectiv de telenovele și de știrile de la ora 5 îngenunchease cu inimioare la fotografie, numai eu, călăul propriilor trăiri, ziceam pas. Ieri-dimineață mi-a venit răsplata: site-ul digi24.ro titra cu litere de-o șchioapă că e un fake news ordinar, că poza datează din 2018. Dacă o spuneam eu, eram considerat nu doar conspiraționist, poate chiar putinist.

* "Wag the dog", producție de la finele anilor '90, cu De Niro și Dustin Hoffman, cară o parte din culpă. Mi-a arătat cât de ușor poți fi manipulat, de aceea și multe momente senzaționale de pe frontul din Ucraina par făcături. Dar aștept persoanele abilitate să le divulge originea și picioarele de lut. Grija mea este să nu mă las dus de nas de următoarele.

* Dai peste următorul titlu, "Gestul făcut de Cristiano Ronaldo în sprijinul persoanelor afectate de cutremurul din Turcia", și totuși vrei să te lași surprins. Omul are cel mai mare salariu din istoria sportului, ține și la saltea destulă sevă, așadar holbezi ochii și aștepți soluția: va scoate la licitație un tricou cu autograf. Aha, înseamnă că nu s-a întâmplat mare lucru cu acele cutremure... La șase clase ale sale (e propria declarație în fața Fiscului spaniol), n-o pricepe mare lucru. E drept că imaginile de după trebuie traduse în toate limbile planetei. Să înțelegem și noi, prostovanii.

Citit 1001 ori Ultima modificare Miercuri, 08 Februarie 2023 21:45

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.