Sofismul lui Lucică

Sofismul lui Lucică
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

* Lucică Bode îl contrazice pe Iohannis și anunță că nu demisionează din cauza plagiatului. Care plagiat nici n-a fost dovedit, dacă e să-l întrebăm pe moțăilă de pe bancheta din spate. Chiar așa, dacă și CNA-ul și-a permis să amendeze o emisiune TV care analizase cazul tocmai pe seama unei hotărâri definitive a Universității Babeș-Bolyai... Iar Lucică a devenit contondent: "De ce să dăm satisfacție minciunii?" Dacă ministrul Bode a reușit să construiască acest sofism de capul său, propun să fie considerat doctor pe bune.

* Pare de neînțeles, în acest sens, curajul lui Marian Godină, nu-i așa? În uniforma de polițist, bloggerul-polițist îi cere demisia lui Bode: "Sunteți un hoț, o rușine națională." Știu și din partea cărui partid va candida anul următor. Nu Lucică, nene, Marinică.

* Inconștiența face victime pe zi ce trece. Exemplu grav: un angajat al Consiliului Județului Satu Mare și-a dat demisia fiindcă, în acest job, nu avea nimic de făcut. Omul a renunțat la 6.500 de lei pe care îi încasa regulat. Nu e un bun român, e prima concluzie care îmi traversează conștiința - de fapt, nu e un bun european, merită să trăiască în laborator cu creațiile care funcționează pe bază de inteligență artificială.

* Regele Charles al III-lea a fost fotografiat cu o gaură într-o șosetă, după ce s-a descălțat pentru a vizita o moschee din Londra. Și regii sunt oameni, s-ar grăbi unii să semnalizeze, dar eu cred că ex-prințul, așa cum le place ardelenilor să-i spună, are propria versiune: acelea or fi șosetele de Viscri, care au un damf aparte.

* Ni se aduce la cunoștință faptul că, în Suedia, elevii sar în apa rece ca gheața pentru a învăța să supraviețuiască. Cu o singură excepție. Greta Thunberg. Ea sare peste orele de curs ca să ne învețe pe noi, fraierii ceilalți, să salvăm planeta. S-o facem să supraviețuiască.

* Guvernul indian îi îndeamnă pe oameni să lase deoparte tradițiile "occidentale" cu ocazia Zilei Îndrăgostiților și să sărbătorească îmbrățișând vacile sacre ale țării. Rubrica de față nu încurajează apucăturile de șantier, așadar orice glumă de garaj (doar respirăm în Galați, știm cum stau lucrurile) va fi sancționată. Chiar și cele comise în absența subsemnatului.

Citit 989 ori Ultima modificare Vineri, 10 Februarie 2023 16:38

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.