Ieșirea lui Dacian din vizuină

Ieșirea lui Dacian din vizuină
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

* Europarlamentarul Dacian Cioloș, ieșit din vizuină înaintea ghioceilor, a lansat critici dure la adresa președintelui Klaus Iohannis și a Guvernului României în contextul eșecului aderării la Schengen. În februarie 2023, după ce s-au tras în plămâni și toate glumele aferente. Absolut toate. Bună dimineața, Julien! Te-ai cam grăbit. Vezi să-l ataci și pe Lucică Bode, dar nu acum! Peste jumătate de an, abia atunci se va afla că a sa teză de doctorat e plină de pete.

* Cei care sunt apţi şi nu vor să muncească nu vor primi venitul minim de incluziune, anunță ministrul Budăi de la Muncă. Preț de câteva secunde, am luat acest avertisment ca pe un atac frontal la adresa politicienilor. Numai că mi-a fost imposibil să găsesc congruența dintre "venitul minim de incluziune" și pensia specială sau "sumele forfetare". Uneori nu conștientizez locul în care plătesc taxe și respir. Ordinea este aleatorie.

* Miroase a bâlci în activitățile de negoț ale Fiscului. De pildă, după ce a scos la licitație diverse tigăi cu pretenții de autoturism, ANAF vinde acum aur și pietre prețioase provenite din confiscări. Ar mai urma să vedem prin cartier (și pe ulițe, în mediul rural) inspectori ai Autorității Naționale pentru Administrare Fiscală strigând "la var, la var, hai la var, vindem var". De rușinea lor, aș cumpăra ceva.

* Scrie presa despre proprietarii de mașini electrice care se plâng de autonomia mult redusă pe timp de ger. Că nemulțumirile celor care s-au grăbit să îmbrățișeze această nouă filă a istoriei au ajuns în media, abia asta-i curiozitatea care mă macină, altfel o brumă de cunoștințe de fizică - nici nu bănuiești când ți-ar putea fi de folos - ar mai fi astâmpărat elanul fanilor de "electrice". E vorba de acele probleme anticipate de ceva vreme, dar pe care "specialiștii" le considerau conspirații ordinare. E drept, valul de ger de săptămâna trecută a picat taman când nu trebuia, adică iarna. De la minus 10 grade Celsius în jos, temperatură de nescontat în contextul încălzirii globale, te îndrepți grăbit spre stația de autobuz ori tramvai. De ca și cum scenariul inițial ar fi prevăzut altă soluție.

 

Citit 1112 ori Ultima modificare Duminică, 12 Februarie 2023 14:46

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.