Politichia, tot un joc de noroc

Politichia, tot un joc de noroc
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

* Devenită președinte interimar al Senatului, Alina Gorghiu din Tecuci bate cu pumnul în masă: "Dependenţa de jocurile de noroc e o plagă a societăţii. Propun interzicerea publicităţii audiovizuale." Să te ții bine, dacă nu e doar o afirmație populistă, se vor duce la vale câteva ramuri importante ale industriei autohtone. Să conștientizăm, sunt mai multe case de pariuri decât fabrici și uzine. Bookmakerii sponsorizează echipe sportive, campionate întregi, aproape că și lansările de carte sunt "oferite" de vreun brand care jonglează cu 1, X sau 2. În plus, aș contrazice-o astfel pe Alinuța: politichia dâmbovițeană, madam, abia aceasta e o plagă a vremurilor actuale!

* Pagina oficială de Facebook a Ministerului Finanțelor Publice a fost spartă. De "presupuși hackeri", se aventurează să tragă concluzii câțiva colegi de breaslă ușor inabili. Ce contează că ăia sunt tâlhari de profesie sau doar își dădeau corigența pe contul subalternilor lui Câciu? Imaginea de profil a paginii a fost înlocuită cu o poză în care tronează doi bolizi. Cumva, le-a ieșit satira.

* Contactat de Libertatea, ministrul de Finanțe a precizat senin: "Se lucrează la remediere." Atât ar putea spune și dacă ar fi întrebat despre inflație și despre inepta "creștere economică zero".

* Născut și crescut pe falia vrânceană a țării, m-am simțit trădat să aflu abia din social-media că a fost cutremur în România. La acela din Gorj mă refer, o năstrușnicie indescriptibilă.

* Ieri a fost o zi specială, se știe din bătrâni. Degeaba neagă malițioșii că ar face parte din colecția noastră de valori. E păcat să ne uităm cutumele (deși o facem cu voioșie): da, ieri s-a vărsat zeama de varză murată. Sigur a rămas ceva pe fund. Sper că nu s-a dus pe canal, ar fi eșuat cinele romantice din întreg cartierul.

* Doi soți din Bistrița-Năsăud au fost prinși în aceeași noapte băuți la volanul aceleiași mașini, la interval de câteva minute. Abia acesta e un Valentine's Day asumat cu un damf apăsat de Dragobete. Așa se consumă iubirea, dragii moșului.

Citit 924 ori Ultima modificare Marți, 14 Februarie 2023 15:10

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.