Mamaie, du-te pe jos la pâine!

Mamaie, du-te pe jos la pâine!
Evaluaţi acest articol
(15 voturi)

* Președintele Klaus Iohannis a publicat ieri, 15 februarie, o reacție la declarațiile de luni, 13 februarie, ale președintei Republicii Moldova, Maia Sandu, care a acuzat tentative ale Rusiei de a răsturna puterea la Chișinău. Românii s-au distrat, au ironizat lentoarea din reacția locatarului de la Cotroceni, dar există riscul să stricăm ditamai mostra de umor involuntar. E genul de glumă care doar se așterne pe foaie. Nu e nevoie de comentarii. E stilul patentat chiar de soțul doamnei Carmen de la Sibiu.

* Nu m-a speriat seismul de acum două zile, nu doar pentru că și-a făcut de cap în altă zonă a țării. Cu adevărat mă pune pe gânduri anunțul BNR, care a revizuit prognoza pentru 2023, acțiune conform căreia "inflația din România ar urma să scadă considerabil". Epitetul din coada enunțului îmi dă frisoane: carevasăzică, i se pune pistolul la tâmplă inflației? Așa pare, e pe o stradă cu sens unic.

* Apropo de evenimentele care au scos România din "zona de confort", sintagmă de rumeguș care a pătruns în toate sferele... Nu te panichezi la cutremur? Etimologia salvează. Stai să-ți vorbească specialistul Mărmureanu și corespondenta Speretoiu!

* Aș fi avut două rânduri și pe marginea afirmațiilor lui Raed Arafat, care a întrunit nu-știu-care comitet de urgență, cu noul șef al Institutului de Fizica Pâmântului alături, cam pe poziția lui Marcel Vela, din pandemie. Doar geaca de piele lipsea. "Panica e posibil să fie ucigătoare", a ronțăit bossul DSU la microfon, de ca și cum aceasta ar fi fost prima întâlnire cu publicul din spațiul carpato-danubiano-pontic. După niște ani în care panica a ținut loc de argumente, revii și ne spui că Miorița n-ar fi trebuit capturată cu izoleta? Memoria nu ne poate juca feste atât de devreme, iar de la un anumit eveniment din Apuseni se fac mâine-poimâine zece ani.

* Parlamentul European a aprobat încetarea vânzării de automobile noi cu motoare termice începând din 2035. Mereu mă întorc la bătrânica din Germania, furnizoarea de super-mașini pentru geambașii de pe la noi: mamaie, o să mai mergi și pe jos până la pâine și lapte! Da, pe autostradă.

Citit 1143 ori Ultima modificare Miercuri, 15 Februarie 2023 17:17

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.