Am chitara mea, sunt gurmand

Am chitara mea, sunt gurmand
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

* Titlu din presa de ieri. E vorba de mass-media de la noi: "România ia la rost Ucraina în scandalul Bîstroe." În realitate, premierul Ciucă, aflat în șosete prin Palatul Victoria, a lovit piciorul mesei rotunde care suportă ședințele de Guvern și a exclamat: "Cine a pus asta aici? E ultima dată când se mai întâmplă, altfel iau măsuri!" Și n-a mai așteptat, a decis să fie încălțat.

* N-aș vrea să uit, las aici reacția consilierului lui Zelenski la cererea României privind oprirea lucrărilor de dragare pe canalul Bîstroe: "Avem și alte priorități, suntem în război." Sofism de manual e vizibil de pe The Dark Side of the Moon, că tot s-au împlinit cinci decenii de la lansarea legendarului album Pink Floyd. Dar și noi, tulburați de scăderea inflației și de creșterea economică, altă grijă nu avem: Deltă, Deltă, Batman, Batman! De la finele anilor '90 suntem blocați, bară la bară, pe Valea Prahovei. Parol, ăsta e snobism.

* E doar pentru cine se miră pe bune de ce străzile sunt pline de conducători auto aflați sub influența substanțelor psihotrope. Nu-mi permit să-i fac drogați, n-am prizat în grup. Un șoferache prins cu cocaină la bord a scăpat de închisoare, are de achitat o amendă de 2.000 de lei, dar va trebui să ducă pe umeri o povară insuportabilă: "Este suficient că inculpatul va conștientiza gravitatea faptei." Acest slogan prăfuit vine din instanță. Mai țineți minte mitingurile pentru JUSTIȚIE? Haștag Rezist, abia aștept să mă las iarăși manipulat!

* Dintr-un camion de lăcuste nu poţi să faci nicio lingură de făină. Nu ne plac nici greierii, nu ne plac nici lăcustele, a declarat ministrul Agriculturii, Petre Daea. Mie nu-mi plac nici trotinetele, dar asta nu înseamnă că nu trebuie să le acord prioritate. Or, greierii - sunt nevoit să repet această glumiță - ne-ar putea colora cultural farfuria dacă vor fi trași pe râșniță cu tot cu chitară.

* Nu sunt interesat de interviurile Elenei Udrea, chiar dacă înțeleg că aruncă și dedesubturi din epoca în care era prima blondă a țării. Printre altele, Lenuța a explicat și gestul celebru de a duce degetul la nas, un fâs, semiotică de gară. Nici perdelele (de fum) nu mai sunt ce-au fost cândva.

Citit 828 ori Ultima modificare Luni, 20 Februarie 2023 16:33

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.