România din tocul ușii

România din tocul ușii
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

* Arafat spune că elevii și profesorii ar trebui să facă de două ori pe an simulări. De cutremur, tot un fel de extemporale, dar astea trebuie desfășurate practic, nu "remote". Cumva, și Ministerul Educației ar trebui să se implice în noul proiect. Să-i spunem "România din tocul ușii".

* Pe vremea subsemnatului, simulările de seism se petreceau doar în recreație. Și nu doar în aceea de 20 de minute, mereu tremurau holurile sub călcătura zbenguitorilor lipsiți de griji. S-ar fi întrecut televiziunile de bârfă în benzi galbene cu "breaking news", dar au apărut mult mai târziu, după plecarea lui Nea Nelu de la Cotroceni...

* 15 la sută dintre sirenele de avertizare testate miercurea trecută sunt nefuncționale, a anunțat același șef al Departamentului pentru Situații de Urgență. Ca să terminăm cu glumițele nepotrivite, ca să ne potolim furia că într-o zi de 1 Martie a trebuit să ne îngropăm degetele în urechi. De ca și cum era obligatoriu să fim martorii acestei ample acțiuni zgomotoase de inventar. Să mai cumpărăm niște sirene, ar putea spune Florin Cîțu, însă nu mai este premier.

* Apropo de ex-finanțistul care a ținut o perioadă hățurile de la Palatul Victoria, Bulgaria refuză să mai cumpere vaccinuri împotriva Covid-19. Nu pricep de ce ar mai achiziționa cineva aceste vaccinuri (pandemia și-a făcut de ceva vreme bagajele, nu-i așa?), dar iată că toată lumea îi pomenește pe vecinii de la sud de Dunăre. Iar Cîțu, cu riscul repetiției, a semnat pentru îmbuibarea cu peste o sută de milioane de injecții. O sută de milioane, nene, la un popor de maximum 18 milioane de suflete, dar unora nu li se pare bizar. Ehei, ce vremuri frumoase când credeam că există acel așa-numit DNA, când se făceau arestările de weekend, înainte de "Românii au talent"!

* Lumea va fi lovită de o "furtună perfectă" de recesiune, datorii și inflație scăpată de sub control, spune cel supranumit profetul crizei, pe numele de Nouriel Roubini. Bună dimineața, "la cafeluță", monșer! Le cam dormi, ai făcut ochi după ce toată lumea e sătulă de muncă... Mai ai un pic și ne anunți că urmează Valentine's Day.

Citit 1052 ori Ultima modificare Duminică, 05 Martie 2023 14:49

1 comentariu

  • postat de 33 de ani au trecut, fă-te că lucrezi.
    Luni, 06 Martie 2023 01:56
    109.166.129.***
    Adevărat și adevăruri scrie autorul.....avem o tehnică să frecăm menta, ceva de speriat, am devenit profesioniști în a bate câmpii, vorba aia, țara arde și babele se piaptană.
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.