Colectivizarea e cu încălzirea globală

Colectivizarea e cu încălzirea globală
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Am ajuns ca, în martie 2023, să mă tem organic de deschiderea fluxurilor de știri. Cine știe ce "doliu imens", accidente în lanț, știri despre apocalipsa climatologică sau diverse manipulări de pe front îmi mai afectează bobul de răbdare? Totuși, noțiunea de revistă a presei e obligatorie, conform fișei postului. Rămân optimist, cu toate că o asemenea atitudine a devenit sport extrem.

* De pildă, am aflat că, potrivit datelor ANM, temperatura maximă absolută a lunii martie în România este 32,8 grade Celsius, consemnată la Odobeşti, în 30 martie 1952. Am fi fost pierduți fără acest detaliu util concursurilor de cultură generală. Făcând recurs la istorie, nu mă pot abține să nu interpretez informația furnizată de Administrația Națională de Meteorologie: colectivizarea favoriza/favorizează încălzirea globală.

* Nu vă întoarceți la locurile voastre, chestiunea e departe de a fi soluționată! Anunță ziare.com că un asteroid mare cât o piscină olimpică ar putea lovi Pământul în 2046, de Ziua Îndrăgostiților. Piscină olimpică? Noi, pe la Galați, nu prea știm cum arată, așadar tot răul spre bine. Nu ne panicăm. Iar dacă Apocalipsa va pica fix de Valentine's Day, măcar ne vom prăpădi îmbujorați.

* Aceeași sursă mărește doza și ne pune în fața faptului împlinit. Zice-se că "șobolani purtători de Covid-19 au fost descoperiți la New York. Cercetătorii sunt îngrijorați că rozătoarele ar putea răspândi boala." Băieți, calmați-vă, tocmai ce s-a exprimat șeful FBI! Eu, în incultura-mi proverbială, credeam că pandemia a fost răspândită de lilieci și pangolini, dar specialiștii au dovezi că la mijloc a fost cel puțin un laborator malițios. Prin urmare, nu vă temeți de rozătoarele alea nefericite! E doar publicitate mascată.

* Extraveralul lipsește din farmacii, iată adevărata problemă a României! A scris despre acest neajuns și filosoful Andrei Pleșu, în cel mai recent editorial al său din Dilema Veche. Iar hainii la suflet îl tot acuzau că, în ultimii ani, arhicunoscutul om de cultură a rămas pe margine, evitând nenumărate polemici... Na, în ecuația Extraveralului, e primul care se exprimă. Poate chiar unicul.

 

Citit 862 ori Ultima modificare Duminică, 12 Martie 2023 15:08

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.