Educația, tot un fel de „păcănele"

Educația, tot un fel de „păcănele"
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

* Horică de la ANPC s-a trezit după ce absolut toate glumele cu casele de marcat de la supermarket s-au fumat. În social-media, în piață, peste tot. Iată luarea de poziție a bossului de la Protecția Consumatorului: "Automatizarea caselor de marcat din magazine este o abordare discriminatorie." De unde atâta grabă, frățioare? Personajele principale din bancul cu ardeleni care râd duminica, în toiul slujbei, există. Și sunt bine remunerate.

* După ce i-a băgat în buzunar tăticului o primă pentru participarea la Jocurile Olimpice, cu toate că ăl bătrân rămăsese la domiciliu, ministrul Sportului are de rezolvat o ecuație nouă: se bârfește că încasează rentă viageră, deși este sportiv în activitate. Sub privirea emotivă și mereu preocupată a lui Edy de la Sport, zace un nene fără scrupule. E o concluzie bazată pe informațiile care încă circulă libere. Între timp, ca să nu pară că taie frunze la câini, Novak și-a dat cu părerea despre "cazul Sepsi" din fotbalul autohton. La fel cum, pe pagina oficială a ministerului, lăuda performanțele unor etnici maghiari din România, insul și-a permis să persifleze decizia Comisiei de Recurs a FRF doar pentru că nu e pe placul comunității din care face parte: "O soluție tipic balcanică." E redundant să reamintesc că asemenea ieșiri în Occidentul din care ne dorim să facem parte s-ar fi soldat cu măcar o demisie. Dar noi importăm din vest numai rumeguș.

* Senatul a decis ca așa-numitele păcănele (un soi de cazinouri pentru amărâți) să fie interzise lângă școli. E o măsură ușor anacronică. Între timp, Educația autohtonă a devenit un joc de noroc, v-o spune părintele unui elev sârguincios.

* Luați una bună din The Guardian? "Premierul britanic Rishi Sunak a modernizat reţeaua electrică locală dintr-o zonă din North Yorkshire pentru ca aceasta să facă față consumului mare de energie al piscinei sale private, care are sistem de încălzire." Carevasăzică, e bine să stăm la 19 grade Celsius în locuință, cum ne sugerau și influencerii de pe la noi, niște neica-nimeni cu țeavă solidă de internet... Să răbdăm, să ne fie friguț, ca să reziste și colegii de suferință de pe continent...

Citit 966 ori Ultima modificare Marți, 14 Martie 2023 14:25

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.