Plătești factura? Intri direct în tombolă

Plătești factura? Intri direct în tombolă
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Păi, da, nene, cineva trebuie să le facă și pe astea! De pildă, Klaus Iohannis și prima-doamnă au vizitat Masdar City, "un oraş din Emirate axat pe asigurarea unui grad ridicat de sustenabilitate", după cum anunță oficioasele. Se întreabă din public dacă doamna Carmen a prins ceva la reduceri, în Dubai, dar nu se cade să stric atmosfera cu o asemenea curiozitate. Altfel, turismul la nivelul primului om în stat e bine, mersi.

* Aici s-a ajuns, bunăstarea de acum câțiva ani - marfă perisabilă, după cum lesne se poate observa - s-a transformat în scrum. ANRE face vocalize: "La facturile la electricitate emise pe mai multe luni, furnizorul trebuie să-i ofere clientului posibilitatea plății în rate." Asta ne lipsea, un credit, eventual ipotecar, pentru a stinge niște amărâte de facturi. Să scrie în foaie că ai de plătit 300 de lei pe luna X și că ai și varianta "de a accesa rate de 50 de lei lunar, pe parcursul unui an calendaristic, doar cu buletinul." Cu posibilitatea de a fi aruncat și într-o tombolă.

* Din cinci articole, două-trei sunt despre chat-urile cu roboții lansați la apă de cercetătorii grăbiți. Am căzut în plasa lor și am intrat într-un dialog cu inteligența artificială. Era sâmbătă seară, mă simțeam degrevat de orice activitate, și l-am chestionat pe ăla mic, electronic, cine e Dănuț Lungu din Galați. Adică, subsemnatul. A ezitat câteva secunde, apoi mi-a spus nonșalant că, pe baza căutărilor din mediul virtual, "Lungu pare să fie un om de afaceri și politician român, care a îndeplinit funcția de primar al Galațiului în perioada 2000-2012." Gluma e și puțin macabră, însă oricum nu aveam mari așteptări din această zonă cu potențiometre. Sau poate că ghicește viitorul și o să-i mulțumesc peste ani.

* Anunțurile de la OMS sunt tot mai triste, inșii de acolo trăiesc într-o bulă sinistră. Iată ce au găsit de cuviință să ne comunice subalternii lui Tedros Adhanom Ghebreyesus: "În curând, Covid-19 nu va fi mai periculos decât gripa sezonieră." Voi ziceți, experților de la Organizația Mondială a Sănătății, unde mai găsește Andrei Pleșu bulinele de Extraveral, lăsați banalitățile provinciale!

Citit 1457 ori Ultima modificare Duminică, 19 Martie 2023 12:50

Mai multe din această categorie:

1 comentariu

  • postat de Acide și acre, dar în realitate
    Luni, 20 Martie 2023 01:12
    109.166.132.***
    Acide și inteligent băgate....bagă mare, direcția este bună.....direcția articolelor, că de România, vai de noi, pe tobogan la vale, suntem.
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.