Lighean de amor cu de-a sila

Lighean de amor cu de-a sila
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

* Anticipam în adâncul sufletului că tot noi, cei mulți, vom achita ospățul. Proiectul mult-lăudat privind plafonarea prețurilor la polițele de Răspundere Civilă Auto (i se zice RCA), pregătit ca urmare a colapsului companiei Euroins, a fost retras, anunță Guvernul. Dar măcar s-a dorit, bipezii care urmăresc presa doar pe diagonală erau deja convinși că vor da mai puțin... "Cum, n-aveți rechin? O ceafă de porc cu cartofi prăjiți, dară! Dumnezeu mi-e martor că am vrut masă de pește." 

* Ia potoliți-vă, că s-a răzgândit Zâna cea Bună de la Bruxelles și o să avem digestie și în continuare! Ursula von der Leyen anunță mai mulți bani pentru fermieri, dar nu-i pricep sofismul din declarația oficială: "Sunt recunoscătoare României care a cerut creșterea acestei sume." Statului comunitar care nu solicită alăptare la sân mama Ursula nu-i livrează nici măcar biberon. Aproape că nu vezi neghina ipocriziei în ligheanul de amor cu de-a sila.

* Deoarece lucrurile bune vin cu repetiție, o familie din Alba Iulia a primit trei facturi în luna martie, pentru consumul de energie electrică. O să ajungem să ne învățăm cu asemenea întâmplări, o să râdem zgomotos de cei care n-au mai văzut o factură de ani de zile. Și care, când totuși se va urni mama facturilor, vor rămâne fără acoperiș deasupra capului. Nu vor mai avea nimic, dar măcar nu vor fi și fericiți, așa cum prevede un anumit slogan soios.

* Este bine că s-a ajuns la un rezultat. Bancherii americani au identificat cauza actualei crize: "Rețelele sociale răspândesc neîncrederea în bănci!" Închideți Tik-Tok-ul, blocați-l de pe toate telefoanele instituțiilor de stat, scoateți influencerii în afara legii, fotografiați-ne în lanțuri la "Story"! Până la urmă, democrația sporește neîncrederea în derbedeii moderni, democrația e un rău care mai mult încurcă. "Încalcă standardele comunității", ca să fac apel la păsăreasca de corporație.

* Naționala de fotbal a României debutează astăzi într-o nouă campanie la capătul căreia vom calcula situațiile în care "am fost aproape". Dacă ăla nu se accidenta, iar în eventualitatea în care ceilalți ar fi marcat și nu ar fi primit gol, ne-am fi calificat la turneul final. Dar e esențial să păstrăm galbenul în suflet. Cu toate că mai mult se ține lipit de ficat.

Citit 1149 ori Ultima modificare Sâmbătă, 25 Martie 2023 00:11

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.