Lumea lui Yeti

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Ne-a lăsat aproape două luni să lâncezim, să credem în instituţia ghioceilor apăruţi la colţul blocului... Apoi, ne-a luat în două-trei zile de ne-a ieşit pe nas. Iarnă voiam? Iată că avem să ne punem şi-n tigvă. Ministrul Agriculturii a fost ajutat iarăşi de secretarul de stat care răspunde la numele de Dumnezeu. Să-l ridicăm în grad!

* Mi-a plăcut sfatul cu titlu de ordin al premierului Victor Ponta, acela că este bine ca oamenii să rămână în casă. Sau în case, chiar nu mai ţin minte nuanţa. Dacă a folosit pluralul, cu siguranţă s-a gândit la mentorul său, Adi Năstase, puţin ocupat pentru vreun an de zile.

* „Să rămâneţi în casă!” Astfel grăit-a „Zarathustra” din cabinetul numărul 1 de la Palatul Victoria. Evident, singurii care pot încălca legea sunt boschetarii.

* Autorităţile au instituit ieri cod roşu de viscol şi zăpadă în câteva judeţe din ţară. Nu sunt primul purtător ilegal de encefal care mestecă această constatare – mi se pare exces de zel, dar îmi miroase şi a ordin: „Băi băieţi, grijă mare că suntem în izmene de când cu accidentul din Apuseni! Cum se stârneşte un pic vântul, cum cad trei-patru fulgi în plus, băgaţi-i un cod roşu ca să fie! Las’ să ne împiedicăm noi de codul ăsta roşu, dar să fie acolo...”

* M-a amuzat teribil anunţul unei prezentatoare de dezastre televizate – toate autostrăzile din România sunt închise! Este vorba despre A1, A2 şi A3. Luca şi Matei, adică. Uau, chiar toate? Ce iarnă, bre!

* Şcolile din judeţ (dar şi din alte zone ale republicii) au fost închise astăzi. Poate şi mâine. Parlamentarii au motive de a se panica, în entităţile lipsite de abecedar licărind un potenţial pericol peste 20-30 sau 40 de ani. Să fim bine înţeleşi, locurile din Casa Poporului sunt numărate.

* Facem parte din lumea lui Yeti. Nu numai din cauza omătului, dar în primul rând pentru că s-a pus pe cernut. Zăpada ajunge până la brâu în anumite zone, îi dai coate vecinului să pună şi el mâna pe lopată, iar replica sa nu mai merită niciun comentariu: Yetiii!

Citit 852 ori Ultima modificare Duminică, 26 Ianuarie 2014 15:04

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.