Ea cu munca, noi cu scârbiciul

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Inventaţi alţi denunţători, ăştia trei pe care domnul profesor Voiculescu nici măcar nu-i cunoaşte nu-s deloc buni, domnule! Felix a şantajat pe altcineva, credeţi că el i-ar fi uitat figura celui ameninţat cu linşajul mediatic?

* Avertisment pentru românii care merg în Bulgaria – apa Mării Negre este infectată cu virusul hepatitei A. Zice-se că inundaţiile ar fi de vină, dar eu cred că e de la cel mai vânat A de către compatrioţii neconsolaţi la maţe: all-inclusive.

* Simona Halep a pierdut meciul din semifinalele turneului de la Wimbledon. A suferit o entorsă de gleznă, dar nu este corect să dăm vina pe o întâmplare – ar fi fost învinsă şi fără să fi călcat strâmb în prealabil. Nu e vina ei că atât poate, Simona este o fată remarcabilă: zâmbeşte mereu în faţa presei, nu ne seamănă deloc, pentru că ea chiar dus munca la rang de virtute (nu i-a fost niciodată ruşine – de câte ori n-aţi spus, dimineaţa, că vă duceţi la scârbici?), şi chiar duce mai mult decât onorabil numele ţării în spate. În schimb, presa de la noi a încoronat-o drept regină, dar coroana nu-i aparţine, n-a câştigat-o, abia dacă a văzut-o la culoare. A fost injectată cu superlative înainte de termen, înainte de a afla dacă are au ba filon de campioană. Acum, după eşecul de la Londra, toate televiziunile şi-au început jurnalul de sport cu următoarea puerilitate: „Din cauza unei accidentări...” Nţ!

* Şi mai uşor cu sutele de întrebări idioate de pe timpul unui turneu de Grand Slam! Mii de funcţionăraşi, angajaţi, plimbători de dosare, vânători de pauze de cafea – cu toţii în afara fenomenului, habar n-au ce-i ăla arbitru de scaun – rulează amabilităţi cam în genul acesta: „Vai, când joacă Halep? / Ai văzut-o pe Simona? A jucat ieri cu una... / Ce bine joacă românca noastră (mi se strică fierea la burtă la auzul unor asemenea platitudini), ne face să fim mândri! / Uite, mă, că tot mai avem talente...” Gata, preocupaţilor, nu mai inventaţi breşe ca să păreţi interesanţi, rupeţi uşile, s-a umplut ceasul! Vă pasă de tenisul Simonei Halep cum sunt eu interesat de codul PIN al patriarhului din Rwanda.

Citit 702 ori Ultima modificare Vineri, 04 Iulie 2014 16:02

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.