AVERTIZARE METEO: Galaţiul, sub cod portocaliu de vânt puternic şi ninsori viscolite

AVERTIZARE METEO: Galaţiul, sub cod portocaliu de vânt puternic şi ninsori viscolite
Evaluaţi acest articol
(16 voturi)

Începând din această noapte, de la ora 1,00, şi până joi, 18 ianuarie, la ora 17,00, Galaţiul se va afla sub cod portocaliu de vânt puternic şi ninsori viscolite, avertizare emisă de Administraţia Naţională de Meteorologie.

Potrivit unui comunicat de presă remis redacţiei de Instituţia Prefectului Judeţului Galaţi, în judeţele Iaşi, Vaslui, Vrancea, Galaţi, Tulcea şi zona joasă a judeţelor Neamţ şi Bacău vor fi intensificări ale vântului de 75-85 km/h şi temporar va ninge viscolit.

Într-o postare pe pagina sa publică de Facebook, primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu, anunţă că a fost activat Comandamentul de iarnă şi că toţi subcontractorii care participă la deszăpezire anul acesta au fost înştiinţaţi să fie pregătiţi cu utilajele şi să acţioneze la comandă. De asemenea, edilul dă asigurări că echipele Ecosal sunt pregătite să intervină promt pentru a preîntâmpina eventuale blocaje sau pentru a le rezolva cât mai rapid: „Având în vedere această situaţie îi rugăm pe conducătorii auto să fie atenţi când vor alege în această seară locul de parcare, astfel încât, la nevoie, utilajele să poate interveni şi pe interioare de cartier. De asemenea, mâine dacă este posibil, recomandarea noastră ar fi să utilizaţi mijloacele de transport în comun, evitând astfel posibile neplăceri în trafic”, transmite Ionuţ Pucheanu.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă s-a întrunit în această după-amiază pentru discuta măsurile ce trebuie aplicate în aceste condiţii. Prefectul judeţului Galaţi, Dorin Otrocol, în calitate de preşedinte al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, a dispus ca la nivelul comitetelor locale pentru situaţii de urgenţă să fie monitorizată cu toată atenţia evoluţia fenomenelor meteorologice, pentru a putea interveni în timp util la apariţia unor situaţii de risc.

Începând de la ora 00,00, se va activa Centrul Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei şi se va institui serviciul de permanenţă la sediul primăriilor, pe toată durata avertizării.

„Pentru evitarea situaţiilor extreme ce pot pune în pericol viaţa şi sănătatea populaţiei, se recomandă celor care pornesc la drum în acest interval să se informeze asupra traseelor pe care le au de parcurs şi să evite drumurile greu accesibile. Persoanele care doresc să călătorească în zonele aflate sub avertizare trebuie să respecte indicaţiile autorităţilor, în special în situaţia în care, pentru evitarea blocajelor, pe anumite segmente de drum, circulaţia ar putea fi restricţionată”, transmite Prefectura Judeţului Galaţi.

Citit 35760 ori Ultima modificare Joi, 08 Iunie 2023 23:32

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.