OMS declară pandemie de coronavirus

OMS declară pandemie de coronavirus
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Organizația Mondială a Sănătății a declarat pandemie de coronavirus. „Am făcut o evaluare, iar situaţia generată de Covid-19 poate fi caracterizată drept pandemie”, a spus Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al OMS. „Aceasta este prima pandemie cauzată de un coronavirus”, a adăugat el.

„Nu e doar o criză de sănătate publică, ci o criză care va afecta toate sectoarele, așa că fiecare sector și fiecare individ trebuie să se implice în lupta coronavirusului”, a spus Ghebreyesus.

„Suntem împreună, să facem ceea ce trebuie cu calm și să-i protejăm pe cetățenii lumii. E fezabil”, a adăugat sursa, citată de digi24.ro [detalii]

Protejaţi-vă apropiaţii, nu-i expuneţi!

Autorităţile vă sfătuiesc să evitaţi deplasările în ţările care se confruntă cu număr mare de cazuri de infectări cu noul coronavirus şi să descurajaţi întoarcerea în ţară a persoanelor din zonele de risc, respectiv din ţările cu număr mare de cazuri. În cazul în care călătoriţi într-o ţară expusă infecţiei cu noul coronavirus există riscul ca, la momentul revenirii în ţară, în funcţie de actualizarea zonelor roşii/ galbene, să fie necesar să rămâneţi în carantină/ izolare la domiciliu timp de 14 zile, împreună cu familia. În mod obligatoriu, românii care se întorc în ţară din zone de risc vor trebui să intre în autoizolare la domiciliu, ceea ce presupune ca întreaga familie să facă acelaşi lucru, aşa că aveţi mare grijă la persoanele în vârstă.

În Italia, până pe 9 martie, mai mult de jumătate din cazurile de infecţie s-au înregistrat la persoane de peste 65 de ani şi aproximativ 90 la sută din decese au survenit la pacienţi de peste 70 de ani. Nu s-a înregistrat niciun deces la pacienţi cu vârsta sub 40 de ani şi a fost un singur deces între 40 şi 50 de ani.

Citit 3647 ori Ultima modificare Joi, 12 Martie 2020 00:14

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.