Vântul puternic a lăsat fără curent sute de consumatori din judeţul Galați

Vântul puternic a lăsat fără curent sute de consumatori din judeţul Galați
Două incidente colective în rețeaua electrică
Evaluaţi acest articol
(14 voturi)

Codul galben de vânt în vigoare pe raza județului Galați nu a lăsat localități întregi fără energie electrică, cel puțin până marți la prânz, însă a dus la două incidente colective, plus câteva zeci de deranjamente individuale.

Conform Biroului de presă al companiei Distribuție Energie Electrică România (DEER) - Sucursala Galați, între 10 şi 11 ianuarie (ora 11,00) s-au semnalat două incidente colective, ambele cu câte aproximativ 200 de consumatori afectați, unul în zona localității Braniștea și celălalt în zona localității Barcea Nouă. Acestor evenimente în instalații li s-au adăugat și aproximativ 40 de deranjamente individuale, în localități precum Șendreni, Smârdan, Tulucești, Vânători, Braniștea, Frumușița, Slobozia Conachi. "Cele mai multe dintre aceste incidente au fost deja rezolvate, dar situația prezentată este una dinamică. De la o oră la alta există consumatori realimentați și în același timp apar noi evenimente", precizează reprezentanții DEER - Sucursala Galați.

"Cauza principală o reprezintă condițiile meteo deosebite (Cod galben de intensificări locale ale vântului), la care se adaugă problema neexecutării lucrărilor de defrișare și toaletare a vegetației, adusă în mod recurent la cunoștința unităților teritorial-administrative de pe raza județului. Deși există o hotărâre a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, nr. 38/2019, care prevede că autoritățile locale au obligația de a executa lucrări de defrișări sau toaletare la arbori și vegetație, cu respectarea normelor în vigoare, precum și cu asistența personalului operatorului de distribuție, acest lucru nu se întâmplă. Este motivul real al celor mai multe întreruperi accidentale din mediul rural, mai ales în condiții de vreme nefavorabilă. Îi asigurăm pe toți utilizatorii rețelei de distribuție că echipele DEER - Sucursala Galați depun, de fiecare dată, toate eforturile pentru remedierea avariilor în cel mai scurt timp posibil", menționează Biroul de presă al companiei.

Citit 5340 ori Ultima modificare Joi, 13 Ianuarie 2022 00:14

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.