S-a făcut plata de 6 milioane de euro pentru terenurile Mehid. Proiect imobiliar, prima opțiune a noului proprietar
Foto: Marian Calestru

S-a făcut plata de 6 milioane de euro pentru terenurile Mehid. Proiect imobiliar, prima opțiune a noului proprietar
Evaluaţi acest articol
(22 voturi)

Ruinele fostei fabrici Mehid de pe bulevardul George Coșbuc au, oficial, un nou proprietar, după ce firma bucureșteană Popa Nan Project SRL a achitat cele aproximativ 6 milioane de euro cu care a câștigat licitația organizată, pe 8 iunie 2022, de lichidatorul Sierra Quadrant. Evident, s-au cumpărat cele aproximativ 3,5 hectare de teren care "găzduiesc" de aproape 12 ani ruinele fostei întreprinderi, într-o zonă foarte ofertantă din punct de vedere imobiliar.

Așa cum "Viața liberă" v-a informat în exclusivitate, pe 8 iunie a avut loc licitația organizată de Sierra Quadrant pentru terenurile fostei întreprinderi de echipamente hidraulice Mehid, din bulevardul George Coșbuc nr. 256. Licitația a pornit de la aproximativ 2,8 milioane de euro (79 de euro pe metru pătrat) și s-a finalizat cu un preț de cumpărare dublu, de circa 6 milioane de euro, oferit de firma Popa Nan Project SRL din București. La licitație, care s-a întins pe 12 pași, au mai participat Arcada Company SA, Figran SRL Galați și Korolis SRL Umbrărești. Niciuna dintre acestea nu a mai făcut și al 13-lea pas al licitației.

Banii pentru Mehid s-au achitat în termenul legal de 30 de zile de la data licitației, astfel că, în mod oficial, Popa Nan Project SRL București este noul proprietar al terenului de pe Coșbuc. Plata ne-a fost confirmată atât de reprezentanții lichidatorului, cât și de Radu Gheorghe, fost consilier local al municipiului Galați, unul dintre cei trei acționari ai firmei câștigătoare.

Ceea ce mulți bănuiau, bazându-se pe locația excelentă a fostei Mehid, și anume că în locul ruinelor va fi ridicat un proiect imobiliar, a fost confirmat pentru "Viața liberă" de Radu Gheorghe. Însă primul pas, a spus acesta, va fi curățarea zonei de gunoaiele care au năpădit-o de ani de zile.

"Prioritatea pentru noi este să ecologizăm zona. Dacă ar fi după noi, am începe chiar de mâine, însă sunt niște proceduri care trebuie îndeplinite. După ce vor fi gata actele de proprietate, vom stabili ce trebuie făcut în continuare cu obligațiile de mediu", ne-a spus Radu Gheorghe, cunoscut în Galați și ca "Gelu Țăranu".

L-am întrebat pe fostul consilier local ce planuri are pentru terenul cumpărat. "N-aș vrea să mă hazardez, noi aveam de gând să facem un proiect imobiliar, dar vom vedea. Vedeți și dumneavoastră ce se întâmplă în această perioadă... Nu depinde numai de noi, vom vedea ce se întâmplă, care sunt condițiile, însă interesul nostru este major, având în vedere și suma pe care am achitat-o. Oricum, în cel mai scurt timp va fi curat acolo", ne-a mai spus Radu Gheorghe.

Terenul fostei întreprinderi are o suprafață de 35.761 de metri pătrați, și este situat într-o zonă foarte circulată, în imediata apropiere a celui mai mare centru comercial din Galați. Are un front stradal de 100 de metri și toate utilitățile, precum și drum de acces asfaltat și cu pavele de beton.

Citit 16171 ori Ultima modificare Duminică, 17 Iulie 2022 11:12

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.