"O inimioară bate în tandem cu inima mea". Interviu cu artista Andreea Ignat
Foto: Foto din Arhiva personală Andreea Ignat

"O inimioară bate în tandem cu inima mea". Interviu cu artista Andreea Ignat
Evaluaţi acest articol
(15 voturi)

"Anul 2022 este cu adevărat plin de surprize! De câteva luni, trăiesc toate sentimentele la intensitate dublă, pentru că le împart cu o inimioară care bate în tandem cu inima mea", mărturisea, recent, într-o postare pe pagina sa publică de Facebook, artista Andreea Ignat. Asta după ce, în vară, și-a surprins prietenii și fanii cu fotografia unui superb inel de logodnă pe deget și o mărturisire pe măsură: "Viața mea, o poveste cu deznodământ fericit, cu emoții unice, cu multe provocări și evenimente neașteptate, trăită întotdeauna fără frici sau resentimente". Pentru că, dincolo de activitatea de artist profesionist și de instructor artistic dedicat la EStrada Studio, Andreea a fost mereu discretă în ceea ce privește viața personală, am fost curioși să aflăm mai multe într-un interviu.

- Intru direct în subiect: EStrada Studio va avea în curând și o grupă de bebeluși? Așa ar fi corect...

- EStrada Studio nu cred, deși ar fi o provocare foarte interesantă, dar cu siguranță Andreea Ignat va avea primul bebe cursant, odată cu venirea pe lume a lui Bebe Estrada, așa cum îmi place mie să-i zic.

- Într-un showbiz în care scandalul și expunerea fără prejudecăți devin surse de publicitate efemeră, artistul Andreea Ignat a mizat mereu pe profesionalism. Iar discreția și decența reprezintă tot ceea ce aș putea spune eu despre viața privată a Andreei Ignat. Și, totuși, în această vară, a apărut un superb inel... Ce schimbări aduce?

- După cum mă știți, tot timpul am încercat să fiu cât mai discretă în ceea ce privește viața personală și am încercat să expun cât mai bine ceea ce fac în plan artistic, fie cu EStrada Studio, fie ca artist muzical. Astfel am dorit să fiu poate un model, poate un reper pentru tinerii cursanți pe care, pe lângă activitatea artistică, îi îndrum pe cât pot și în ale vieții.

Și totuși... a venit și momentul în care domnișoara Andreea a devenit doamnă, a apărut inelul și cu cine puteam împărtăși mai bine emoția decât cu urmăritorii mei?!

Schimbări nu pot spune că au intervenit, pentru că inelul a fost un simbol al cumulului de sentimente pe care le trăiesc de mult timp. Poate doar pentru micuții mei artiști se simte schimbarea, întrucât le e greu să îmi spună doamnă...

- Ce noi provocări aduce maternitatea în viața de artist și de instructor artistic?

- Ooo, foarte multe, pentru că, oricât de pregătit ai crede că ești, intervin multe schimbări pe care nu le poți controla. Iar din momentul în care devii mamă, începi să vezi lucrurile diferit, să te transformi într-un mod în care niciodată nu ți-ai fi imaginat, să conștientizezi care sunt lucrurile cu adevărat importante în viață.

Dar, cu toate astea, pot spune că sunt deja mămică pentru că eu consider EStrada Studio copilul meu mai mare, care tocmai a împlinit 13 ani, iar astfel singura provocare rămâne să-l integrez pe Bebe Estrada în mediul artistic în care trăiesc zi de zi și să-l fac să-l iubească pe fratele mai mare.

- Ce provocări aduce cariera de artist și activitatea de instructor artistic unei viitoare mămici?

- Cred că principala provocare este cea legată de timp, să faci în așa fel încât să îmbini viața artistică și viața de familie, astfel încât să fii în paralel și artistul devotat meseriei, și mama ideală pentru cel mic.

Pentru că e greu și riști oricând să nu îndeplinești cu succes ambele roluri, e clar că e o mare provocare, la care, însă, sper că voi face față cu brio, mai ales pentru că mai toată cariera mea am fost în luptă cu timpul, dar mereu l-am învins.

- Care ar fi noutățile acestui nou început de an școlar pentru EStrada Studio? Dar cele mai importante succese ale acestui an?

- Odată cu începutul anului școlar, și EStrada Studio începe pregătirea intensă pentru un nou an competițional, care, de regulă, debutează în octombrie, cu concursul internațional Galatz Fest Dance, care reunește la Galați an de an peste 1.000 de dansatori.

Totodată, anual, în luna septembrie, EStrada Studio își mărește echipa organizând preselecții pentru tineri talentați care vor să devină artiști.

La capitolul succese... ooo... au fost multe, sincer nu-mi aduc aminte să ne fi întors de la vreo competiție fără a obține cel puțin un loc întâi, dar aș puncta totuși premiile internaționale, obținute în Austria și Italia ani la rând.

- Ce urmează după "Iubirea ta crudă"?

- Va urma o altă piesă la fel de antrenantă, dar pentru moment nu pot preciza exact când va fi lansarea, probabil undeva spre începutul primăverii în anul următor, pentru că până atunci în plan muzical ne concentrăm pe melodiile destinate sărbătorilor de iarnă, fiind o tradiție ca, an de an, EStrada să lanseze propria piesă de Crăciun.

- Ce-și mai dorește acum artistul Andreea Ignat?

- Poate pare un clișeu, dar își dorește în primul rând sănătate având în vedere că tocmai am trecut printr-o pandemie care ne-a schimbat complet viața, dar și pentru că îmi doresc să duc la bun sfârșit sarcina fără emoții și să am o naștere ușoară și, cel mai important, o recuperare rapidă, pentru că micuții mei artiști mă așteaptă să revin în formă maximă.

Vă mulțumesc pentru că îmi sunteți alături încă de la începutul carierei, vă invit în continuare să fiți alături de mine pe paginile de socializare.

Cine este Andreea Ignat

Andreea Ignat a început să studieze muzica de la vârsta de șase ani, apoi coregrafia și pedagogia. A absolvit Şcoala Populară de Artă, secția muzică ușoară, s-a specializat în balet și, ulterior, în muzică la Liceul de Artă „Dimitrie Cuclin”, apoi a continuat cu muzica la Facultatea de Artă din cadrul Universității „Dunărea de Jos”.

Ambițioasă, independentă și optimistă, Andreea Ignat și-a făcut debutul pe piața muzicală în anul 2011 cu single-ul „El ritmo del amor”, la care a filmat și un videoclip, difuzat pe posturile naționale.

În prezent, Andreea își împarte timpul între EStrada Studio și studioul de înregistrări. Are numeroase proiecte artistice pe care le promovează online și la TV. Iar la școala de muzică și dans, pregătește circa 250 de copii și tineri. Organizator la Galatz Fest Dance, vocal artist la MediaPro Music şi manager la EStrada Studio, artista are în repertoriu piese proprii (pop & dance), dar și coveruri celebre.

O puteți urmări pe: Facebook - fb.com/AndreeaIgnatOfficial; Instagram - http://www.instagram.com/andreeaignatofficial; TikTok -http://www.tiktok.com/@andreeaignatofficial; Twitter: http://www.twitter.com/andreeaignat25.

Citit 14036 ori Ultima modificare Marți, 27 Septembrie 2022 15:58

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.