Cel mai important proiect al Primăriei. A început cursa pentru o centrală termică

Cel mai important proiect al Primăriei. A început cursa pentru o centrală termică
Evaluaţi acest articol
(29 voturi)

Primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu, a anunţat că a fost demarat, în sfârşit, „cel mai important proiect în oraşul nostru din ultima perioadă: "trecerea la sistemele de încălzire individuale".

"Noi suntem pregătiţi atât din punct de vedere financiar, cât şi uman, pentru a prelucra un volum consistent de dosare. Suntem ferm convinşi, în acelaşi timp, că piaţa se va regla atât la nivel de preţuri, cât şi de oferte”, a dat asigurări edilul, într-o conferinţă de presă.

Primarul preconizează că între 20.000 şi 25.000 de proprietari de apartamente ar putea obţine ajutorul financiar în valoare de 3.000 de lei, pentru instalarea unui sistem alternativ de încălzire şi apă caldă, dar că nu există o limită de timp pentru a-l solicita: „Dacă omul se va întoarce de la ţară sau de unde este, în decembrie sau ianuarie, doreşte să beneficieze de acest ajutor, şi se încadrează în criteriile stabilite, cu mare drag îi stăm la dispoziţie”.

Potrivit edilului, cu banii de la Primărie cetăţenii ar putea să-şi cumpere şi o centrală de bloc. „Dacă cetăţenii vor dori să se asocieze pentru a beneficia de o centrală de bloc, noi vom face plata ajutorului aferent fiecărui apartament în parte, dacă îndeplinesc criteriile”, a precizat Pucheanu.

Vor fi şi gălăţeni nedreptăţiţi

Aşa se pot considera gălăţenii care au venituri de peste 2.500 de lei de persoană, deci nu îndeplinesc criteriile stabilite de Primărie, dar, din cauza creditelor pentru casă ori maşină pe care le au de plătit, rămân fără bani de centrală, şi nici nu pot beneficia de un alt împrumut. „Într-adevăr, e o situaţie neplăcută pentru astfel de familii. În acelaşi timp, vă daţi seama că Primăria nu poate veghea asupra fiecărei familii în parte, cum îşi împarte banii câştigaţi. Nu am pretenţia că am putut ieşi cu cel mai bun regulament vreodată, că acoperă sută la sută din situaţiile pe care le poţi întâlni. Am încercat, prin criterii, să acoperim o arie cât mai largă, situaţii care să se răsfrângă asupra unui număr cât mai mare de cetăţeni. În principiu, dacă ar fi să vânzolim criteriile de fiecare dată când mai vine câte cineva, vă daţi seama ce anarhie ar ieşi!”, a spus primarul.

În cazul în care regulamentul va fi atacat în contencios de prefectul judeţului Galaţi, Gabriel Panaitescu, şi nu va putea fi pus în aplicare primarul a promis că, la iarnă, îl va invita pe reprezentantul Guvernului la o plimbare prin cartiere, ca să împartă "ouăle şi înjurăturile".

Citit 25485 ori Ultima modificare Sâmbătă, 17 Iunie 2023 09:16

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.