Şantierele întârziate ale Galaţiului | Când se va finaliza modernizarea STRĂZII TECUCI
Foto: ”Viața liberă”, Florin Răvdan

Şantierele întârziate ale Galaţiului | Când se va finaliza modernizarea STRĂZII TECUCI
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Demarată în februarie 2016, modernizarea străzii Tecuci, pe tronsonul cuprins între Traian şi 1 Decembrie 1918, ar fi trebuit să fie finalizată - conform calendarului de lucrări asumat şi transmis de Primărie Galaţi la solicitarea noastră - pe 10 mai 2017. Din păcate, termenul nu a fost respectat.

Potrivit Biroului de presă al Primăriei Galaţi, termenul de execuţie a investiţiei a fost prelungit până pe 2 iunie 2017. Motivele nefinalizării lucrărilor la data stabilită iniţial sunt legate de "surprizele" de care a avut parte constructorul în momentul decopertării străzii. De pildă, conform autorităţilor, au intervenit lucrări suplimentare solicitate de Apă Canal, după ce, în zona IFR, au fost descoperite cabluri electrice de înaltă tensiune şi canivouri de termoficare pe traseul reţelelor de canalizare. "Sunt lucruri pe care le-au descoperit în momentul executării lucrărilor şi care au trebuit remediate, pentru ca lucrările se fie executate bine", ne-a transmis Primăria.

Nu trebuie uitat că, în vara anului trecut, timp de o lună, lucrările au fost blocate pe segmentul Sf. Spiridon - Traian, după ce unul dintre locatariidin  zonă a reclamat că imobilul i-a fost grav avariat în cursul execuţiei.

Ce-a mai rămas de executat

"A rămas de făcut canalizarea din intersecţia IFR şi cuplarea la apă, lucrări care vor fi făcute cu avizul Apă Canal, plus finalizarea unui cămin. Respectarea termenului depinde de starea vremii, pentru că, dacă plouă, nu se va putea interveni. Dar dacă va mai fi nevoie de o nouă prelungire, aceasta nu va dura foarte mult. De asemenea, a mai rămas de turnat ultimul strat de asfalt de la IFR până la 1 Decembrie şi de finalizat parcarea de vizavi de Biserica Sf. Mina", ne-a declarat Biroul de presă al Primăriei.

Reamintim că modernizarea este realizată de către SC Tancrad şi costă 24,8 milioane de lei, bani din creditul făcut de municipiul Galaţi la Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD). Proiectele, evaluările şi caietele de sarcini pentru ambele obiective de investiţii au fost agreate şi supervizate de consultanţii BERD.

Citit 4967 ori Ultima modificare Luni, 12 Iunie 2023 14:48

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.