BACURILE, ”scufundate” de podul de la Brăila?
Foto: ”Viața liberă”

BACURILE, ”scufundate” de podul de la Brăila?
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Ministerul Transporturilor a dat publicităţii propunerea de indicatori tehnico-economici ai proiectului podului peste Dunăre, în vederea aprobării de către Guvern. Conform documentului, afacerile unor importante firme de transport pe Dunăre, Navrom Bac din Galaţi şi Romnav din Brăila, vor fi afectate după ce podul va fi realizat, mai multe bacuri vor fi trase la mal, zeci de angajaţi trebuind să fie relocaţi.

Conform documentului, "Navrom Bac SRL are dotările necesare pentru efectuarea trecerilor cu bacul: pontoane de acostare, dane de acostare, platforme de ambarcare/debarcare, două bacuri de câte 300 tone şi un bac de 25 tone".

"Romnav (companie desprinsă în anii ’90 din Navrom) asigură traversarea Dunării cu bacul în zona Brăila - Smârdan. Are dotările necesare pentru efectuarea trecerilor cu bacul a maşinilor mari, camioane de 30 tone marfă, a autoturismelor şi persoanelor: platforme, rampe de ambarcare/debarcare, pontoane cu pasarele grele şi uşoare, două bacuri de câte 300 tone şi două bacuri de 25 tone."

Navrom Bac a obținut în 2016 un profit net de 6,6 milioane lei, la o cifră de afaceri de 14,5 milioane lei, cu 82 de angajaţi.

Romnav a avut o cifră de afaceri de 30,64 milioane lei.

Citit 17529 ori Ultima modificare Duminică, 11 Iunie 2023 22:23

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.