UPDATE | Probleme majore la reţeaua de GAZE: 16.000 de clienţi din patru cartiere ale Galaţiului, afectaţi. Ce trebuie să faceți dacă aveți CENTRALE TERMICE
Foto: radioresita.ro

UPDATE | Probleme majore la reţeaua de GAZE: 16.000 de clienţi din patru cartiere ale Galaţiului, afectaţi. Ce trebuie să faceți dacă aveți CENTRALE TERMICE
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

UPDATE | După remedierea avariei, centralele termice pe gaz trebuie resetate

După ce problemele de la reţeaua Distrigaz Sud vor fi rezolvate şi alimentarea cu gaze naturale a gălăţenilor din cele patru cartiere afectate va reveni la normal, centralele pe gaz vor trebui resetate, ne-a spus unul dintre tehnicienii service pe care i-am contactat, din cadrul firmei Effetmark.

Oamenii trebuie să aştepte revenirea gazului, după care trebuie să reseteze centrala. Fiecare centrală are un buton Reset tip push, care trebuie apăsat, sau un sistem Pornire/Oprire, sau un buton cu rotire care trebuie adus până la zero şi apoi la poziţia de funcţionare. Acestea vor trebui acţionate după revenirea gazului. Cam toate centralele dau avarie lipsă gaz - este o avarie de siguranţă care necesită o acţiune voluntară a utilizatorului, care să apese pe butonul de reset.


UPDATE | Astăzi, 31 octombrie, începând cu ora 8,00, presiunea gazelor naturale a scăzut din nou. Conform oficialilor Distrigaz Sud Reţele, sunt afectaţi în prezent circa 16.000 de clienți din cartierele: Siderurgiștilor Vest, Micro 16, Țiglina II și I.C. Frimu.

„Echipele Distrigaz Sud Rețele sunt mobilizate în teren și realizează o lucrare în regim de urgență în cursul zilei. Reluarea alimentării cu gaze naturale pentru toți clienții afectați se va face astăzi, 31 octombrie, până la ora 20.00. Ne cerem scuze clienților noștri pentru inconveniențele create de acest incident neprevăzut pe care ne mobilizăm să-l gestionăm în timpul cel mai scurt posibil”, precizează un comunicat remis de operatorul de gaze naturale.

În acest interval, pentru evitarea producerii unor evenimente nedorite, reprezentanţii Distrigaz Sud Reţele roagă clienţii să verifice că aparatele de consum sunt închise, inclusiv aparatele automatizate şi cele cu flacără de veghe. În momentul în care se va face realimentarea cu gaz, în cazul în care simt miros de gaze, clienţii sunt rugaţi să aerisească imediat încăperea, să nu provoace scântei, să nu acţioneze întrerupătoarele electrice, să nu folosească aparatele electrocasnice şi, dacă este posibil, să închidă robinetul de alimentare cu gaze naturale.

Dacă mirosul de gaze din încăperi persistă în ciuda respectării acestor măsuri, clienţii pot apela serviciul de call-center Apeluri de Urgenţă al Distrigaz Sud Reţele, la numărul unic 021 9281.


Furnizare întreruptă a GAZULUI pentru două cartiere ale Galaţiului

Luni, 30 octombrie, începând cu ora 17,30, a fost înregistrată o scădere de presiune la una dintre stațiile de reglare-măsurare ce alimentează municipiul Galaţi. Situaţia a afectat locuitorii cartierelor Siderurgistilor Vest și Micro 16.

Oficialii Distrigaz Sud Reţele spun că aceasta s-a datorat unor probleme operaţionale şi că a mobilizat echipe în teren pentru soluţionarea apelurilor primite din partea consumatorilor din zonele afectate.

Deşi s-au dat asigurări că nivelul presiunii va reveni la normal pentru cei circa 700 de consumatori afectaţi, începând cu ora 20,00, nici la această oră (n.r. - 9,00) situaţia nu a fost remediată.

Vom reveni cu amănunte.

Citit 20872 ori Ultima modificare Vineri, 09 Iunie 2023 10:28

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.