Boavista ne-a vizitat în ’76

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

* Fotbalul de la Mila 80 a Dunării are experienţă în duelurile cu lusitanii. Acum 35 de ani, gruparea locală are învinsă cu 3-2 şi 2-0

Tănase, Pasquale, Olteanu, Marta, Şarpe, Păunescu, Dobre, Georgescu, Cotigă, Marinescu, Kramer, Bejenaru şi Ustabacief, exact în această ordine, intrau pe teren (ultimii doi, din postura de rezerve), în jocul tur cu Boavista Porto din Cupa Cupelor, primul meci continental al unei formaţii gălăţene de fotbal.

Pe arena „Dunărea”, în prezenţa a 12.000 de oameni, CSU Galaţi era condus cu 2-0 la pauză, goluri Olteanu (17’ autogol) şi Albertino (35’), însă izbutea un start de repriză secundă pe care nimeni nu-l visa. Marinescu (48’) şi Kramer (53’) aduceau egalarea, nu şi remiza care oricum ar fi fost un rezultat fantastic.

În minutul 67, Mane puncta pentru 3-2, iar în returul de la Porto gruparea iberică se impunea cu 2-0. Cum a ajuns CSU în cupele europene acum 35 de ani? Disputarea finalei Cupei României cu Steaua Bucureşti, câştigătoarea campionatului, i-a oferit şansa pe care microbiştii gălăţeni o aşteptau de ani de zile. Ce va face azi Oţelul cu Benfica?

Citit 2305 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.