VRANCEA: Enoriaşi „alungaţi” din biserică

VRANCEA: Enoriaşi „alungaţi” din biserică
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Judeţul Vrancea a intrat în atenţia presei naţionale şi internaţionale după ce, pentru prima dată în istoria bisericii ortodoxe româneşti, trei enoriaşi au fost excomunicaţi de arhiereul locului. DETALII despre acest caz în "Ziarul de Vrancea" -->> http://www.ziaruldevrancea.ro/actualitatea/1588817093-cum-vede-un-fost-judec%C4%83tor-%E2%80%9Ctr%C4%83znaia%E2%80%9D-arhiepiscopului-ciprian.html


CITEŞTE ŞI: Mămăliga este în pericol! Un gândac periculos atacă lanurile de porumb şi floarea soarelui (VIDEO)

Citit 1761 ori Ultima modificare Luni, 01 Iunie 2015 20:22

3 comentarii

 • postat de IOnfdhj
  Sâmbătă, 16 Mai 2015 23:20
  5.13.172.***
  ma i da voi de ce va bagati? asta ester o afacere, de intermediere a religiei ordodoxe.
  si ca orice afacere cand merge prost, iesi la speriat..copii ca ii calca masina daca nu cred in dumnezeu, (aici e o problema, dumnezeul omului sau ol BOR?ca aici difera, ca dumnezeu ierta, BOR-ul nu iarta pe nimeni, e mai ceva ca DNA-ul).
  Tragi o excomunicare, iar mai nou se poate infiinta inchizitia, care nu sta in genunchi, si nu pupa mana popii, taiat capul, fratilor popi, datii zece b ice in piata publica sa stie de frica.
  Si in plus EI din BOR fac asa pentru ca noi ii luam in seama. Biserica este a lor si a mamalor.Patronul face ce vrea cu afacerea lui, pentru ca angajatii e prosti, si indobitociti.
  0
  0
  Raportează
 • postat de J.j. Rousseau
  Sâmbătă, 16 Mai 2015 22:24
  89.136.186.***
  Aflat pentru scurt timp intr-un ,,Stabilament.....,, medical, (vorba lui Caragiale) nu mi-a venit să cred că astazi un popa oarecare obscur si necultivat poate amenința oameni care au avut nu stiu ce demnitate de-a se opune;........cred ca-i vorba de furtună intr-un pahar de apa... dar pentru ortodocși este tulburator...exista perspectiva ca nefericiții să ardă in focurile iadului....si asta se petrece in anul de grație 2015.Precizez anul pentru ca nu-i scuzabil să spui de exemplu ...,,sunt popă imbecil ,agnostic ,avar si desfranat, dar reprezint Puterea Diivina. Daca am trai in evul mediu,timp nefericit pentru viata oamenilor, s-ar înțelege, totuși ne-ar afecta ..Dar in 2015? va reamintesc , am mai scris-o:
  ,,...Oamenii,niciodata nu vor fi liberi pana cand ultimul rege nu va fi sugrumat cu mațele ultimului preot...,, Diderot. Marele luminist era cu mult mai destept si inteligent decat orice popa fie el daniel,casian, ciprian sau aiurea.Daca s-ar redeclanșa momentul revoluționar 14 Iulie 1789,panaramele acestea ar fi ghilotinate. Primele! O rusine sa vorbesti de excomunicare...luați notă că exista Religie in Scoli. Vae victis!!!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Prof.Dr.Mihai Moraru
  Vineri, 15 Mai 2015 23:19
  5.13.226.***
  Distinsa colega,cred ca sunteti doamna profesor Monica ZANET, si tocmai de aceea ,stiindu-va filolog,imi permit sa va amintesc, cu cat tupeu, frizand nesimtirea, l-a excomunicat Biserica ORTODOXA Rusa pe cel recunoscut ca fiind PATRIARHUL literaturii universale,cel mai renumit romancier,alaturi de venerabilul DOSTOIEVSKI,si aici l-am denumit pe inconfundabilul LEEV NIKOLAEVICI TOLSTOI,si numai pentru faptul ca,de la inaltimea gandirii sale geniale,a avut curajul sa spna lucrurilor altfel fat de sablonul rigid al popimii...Nu am acum la indemana textul EXCOMUNICARII LUI TOLSTOI,care ,cu siguranta ,ne-ar arata cat de retrograd si primitiv gandea popimea si atunci...Excomunicarea acestor enoriasi,este floare la ureche fat de gogomania excomunicarii de care am vorbit...Eu,stimata doamna si fosta colega de cancelarie va reamintesc ca imi mentin convingerea ca MA VOI INCHINA NUMAI LUI DUMNEZEU UNICUL,AL TUTUROR,EXCLUZAND ORICE INTERMEDIERE ,CHIAR SI ECLEZIASTICA...NU AM NEVOIE DE NICIUN INTERMEDIAR IN RELATIA MEA,NEVOLNICUL , CU BUNUL CREATOR!!!VA mai asigur ca nu mi-ar pasa catusi de putin si daca as fi excomunicat,exemplul stralucit al ILUSTRULUI scriitor,fiindu-mi aleasa pilda,privind obtuzitatea si nedreptatile comise de aceasta casta jenant anacronica,popimea,INDIFERENT DE RELIGIA PROFESATA DE UNII SAU ALTII!!!Sa ne auzim de bine ,multa sanatate la toata lumea,fostul dumneavoastra coleg,Mihai Moraru
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.