Turiștii iau cu asalt plajele in luna iunie

Turiștii iau cu asalt plajele in luna iunie
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Circa 10.000 de rezervări au fost făcute de turişti pentru a petrece prima săptămână din luna iunie în staţiunile de pe litoralul românesc, a informat, sâmbătă, preşedinta Federaţiei Asociaţiilor de Promovare Turistică (FAPT), Corina Martin.

"Romanii iau deja cu asalt agenţiile de turism, pentru rezervări către Litoral, staţiuni montane şi balneare, către Delta Dunării, Transilvania, Maramureş, Muntenia sau Banat - acasă, în România. Litoralul este deja, la fel ca şi în fiecare an, 'destinaţia vedetă' (cca 10.000 rezervări pentru prima săptămână de după 1 iunie!), iar recomandările şi studiile promovate de reputaţi medici şi cercetători, conform cărora apa sărată a mării distruge virusul, transformă vacanţa la mare, anul acesta, în terapie şi medicament", a declarat Corina Martin, citată într-un comunicat de presă transmis de FAPT.

Potrivit acesteia, tarifele pentru luna iunie sunt estimate la 180 lei/cameră cu mic dejun/noapte la Eforie, la 200 lei/cameră cu mic dejun/noapte la un hotel de 3 stele la Mamaia, la 200 - 300 lei/apartament de vacanţă/noapte în Mamaia. La acelaşi tarif de 200 lei/cameră cu mic dejun/noapte turiştii se pot caza la un hotel de 4 stele în sudul litoralului, de exemplu în staţiunile Venus sau Olimp.

"Recomandăm turiştilor români să îşi contacteze agentul de turism, pentru a face rezervări, mai ales că lunile iulie şi august se anunţă deja ca foarte aglomerate, cu tarife pe care le regăsim acum mai mici chiar decât anul trecut, în timp ce iunie şi septembrie au oferte cu adevărat speciale. Operatorii din industria HORECA sunt responsabili şi ferm angajaţi să asigure protecţie şi siguranţă prin măsuri de bun simţ pe care le-au implementat deja, conform recomandărilor făcute, şi susţin prin eforturi şi investiţii proprii costurile necesare implementării acestor măsuri, fără să majoreze tarifele practicate. Avem obligaţia să recompensăm, prin servicii corecte şi tarife atractive turiştii care aleg vacanţa în România, mai ales în acest an", a mai spus reprezentanta FAPT.

Conform vicepreşedintelui FAPT Adrian Voican, activitatea de turism debutează cu oferte atractive.

Citit 5616 ori Ultima modificare Duminică, 31 Mai 2020 12:58

1 comentariu

 • postat de stat mafiot
  Joi, 04 Iunie 2020 01:05
  89.137.136.***
  200 lei noapte? Pai salariul meu e 1600 lei. Nu mai vad marea decat daca ma duc cu bicicleta pana acolo..fac o baie apoi ma intorc. Nu imi permit sa iau cazare. Sigur ca tarifele sunt mari si pentru ca statul hot si puturos ii jecmanesc pe patroni iar patronii ca sa scoata si ei ceva ne jecmanesc pe noi punand astfel de tarife astronomice pentru 80% din polulatie. cLitoralul a fost acaparat de mafioti. Pe vremuri te duceai cu 50-80 lei cazare pe zi iar acum cazarea e 200-350 lei pe zi. Are alta culoare apa marii? Au mai pus si sezlonguri pe toata plaja pana in mal sa mai dai si acolo 20-30 lei pe zi. Doar bogatii isi permit. Doar ei vor mai putea merge la mare. Noi saracii stam in balta cu stuf si garla din comuna.
  0
  1
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.