Atracții turistice din Cipru

Atracții turistice din Cipru
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Insula Cipru a devenit în ultimii ani o importantă destinaţie turistică. Dintr-o locaţie exclusivistă şi zonă a afacerilor offshore, Ciprul a devenit una dintre cele mai accesibile destinaţii de vacanţă din Marea Mediterană, dar a rămas în continuare şi una dintre cele mai atractive.

Transformarea se datorează în primul rând expansiunii masive a companiilor low-cost, dar şi politicii statului pentru promovarea turismului şi popularizarea ţării ca destinaţie accesibilă tuturor. Iată câteva dintre atracţiile turistice ale insulei.

Castelul "Sf. Hilarion"

Ruinele castelului "Sfântul Hilarion" sunt fascinante. Este un vechi bastion al cavalerilor, totodată izvor de legende și mituri locale - cea mai cunoscută fiind aceea că o zână care-și petrecea timpul vrăjind ciobanii locului a construit acest castel, ale cărui ziduri și încăperi se întind pe cornișa muntelui, un adevărat paradis pentru exploratorii moderni. Cei care ajung până în vârf vor avea parte de panorame fantastice asupra insulei. Dacă ți-ai pus în gând să vizitezi un castel în Cipru, atunci aceasta e cea mai potrivită alegere.

Ayia Napa

Stațiunea Ayia Napa este raiul petrecăreților, fiind recunoscută pentru viața de noapte intensă pe care o găzduieşte după apusul soarelui. Nenumărate baruri și cluburi, multe dintre ele aflate în Piața centrală, rămân deschise până în zori și oferă muzică live, băuturi delicioase și o atmosferă tinerească.

Pe parcursul zilei, e musai să colinzi superbele plaje din Ayia Napa, precum Nissi, Grecian Bay și Makronissos. Dacă ai și pasiuni pentru istorie, fă-ți timp să vizitezi mănăstirea "Ayia Napa", ridicată în secolul al XVI-lea, precum și Muzeul "Thalassa", care adăpostește o colecție unică de exponate legate de importanța mării în dezvoltarea regiunii.

Famagusta și Varosha

Famagusta este un oraș din partea de est a Ciprului, aflat în zona așa-zisei Republici Turce a Ciprului de Nord (nerecunoscută internațional), faimos pentru portul său în care poposesc multe dintre vasele de croazieră ce străbat Mediterana. Dincolo de asta, însă, Famagusta este o localitate fortificată, care adăpostește două obiective turistice importante: moscheea "Lala Mustafa Pasha" și mănăstirea "Sf. Barnabas".

Citit 2729 ori Ultima modificare Duminică, 03 Aprilie 2022 01:31

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.