Cinci motive pentru care merită să vizitezi Cancun

Cinci motive pentru care merită să vizitezi Cancun
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Dacă eşti în căutarea unei destinaţii exotice în care să-ţi petreci concediul în 2023, o vacanţă în Mexic poate fi cea mai inspirată alegere. Mexicul este una dintre cele mai spectaculoase şi mai frumoase ţări din lume, aşa că nu este de mirare că se află în topul destinaţiilor de vacanţă de pretutindeni. Şi cum Cancun este una dintre principalele atracţii ale acestei ţări exotice şi o staţiune de lux ce excelează la nivel turistic, ne-am gândit să-ţi oferim cinci motive pentru care merită să vizitezi Cancun măcar o dată în viaţă!

 

1. Frumuseţea plajelor mexicane pe Riviera Maya

Unul dintre principalele moti­ve pentru care turiştii aleg Cancun ca desti­naţie de vacanţă este fru­mu­seţea pla­jelor de pe Riviera Maya. Plajele de la Ma­rea Caraibilor, cunos­cute local ca playas, îţi pot tăia răsuflarea prin priveliştile uimi­toare asupra apei de un albastru cris­talin. Printre cele mai populare plaje din Cancun se numără Tortugas, Caracol, Chac-mool, Las Perlas, Juventud, Langosta şi Linda, acestea fiind situate aproape de bulevardul Cancun şi Paseo Kukulkan.

2. Ruinele mayaşe de la Chichen Itza

Dacă mergi într-o vacanţă în Cancun, ai ocazia de a vizita unele dintre cele mai populare şi faimoase ruine mayaşe din lume, Chichen Itza fiind unul dintre cele mai mari situri arheologice din Mexic. Situl se găseşte la doar trei ore distanţă de faimoasele plaje ale Cancunului şi face parte din Patrimoniul Mondial UNESCO, cuprinzând statui Chac-mool şi monumente importante precum El Castillo, una dintre cunoscutele piramide ale Mexicului.

 

3. Paradisul exotic din Insula Muierii

O altă experienţă fascinantă în Cancun este faimoasa Insulă a Muierii sau Isla Mujeres, aşa cum este cunoscută local. Poziţionată la 13 kilometri de continent, o distanţă ce poate fi uşor parcursă cu feribotul, Isla Mujeres are o lungime de 7 kilometri şi este cea mai populară alegere pentru pasionaţii de surf sau cei dornici de scufundări, viaţa marină a insulei fiind bogată în recife de corali şi cele mai diverse specii de peşti coloraţi.

4. Piscinele subterane ale Mexicului

Toată peninsula Yucatan este construită în jurul unor peşteri ce s-au format în mod natural, numite cenote. Multe dintre acestea sunt inundate şi formează piscine subterane sublime, ideale pentru înot şi scufundări. Ce poate fi mai plăcut decât să te răcoreşti într-o astfel de piscină naturală, după o zi întreagă de explorat ruinele mayaşe?

5. Înotul cu delfinii

În Cancun ai şi oportunitatea de a cunoaşte viaţa marină, la Aquarium. Aici turiştii îmbracă costume speciale de înot, pătrund în piscinele incintei şi acolo sunt înconjuraţi de numeroase specii marine, de la pisici de mare până la rechini mici. Desigur, adevărata atracţie este experienţa înotului cu delfinii, putând să te apropii de aceste mamifere prietenoase şi jucăuşe. Astfel de activităţi se pot desfăşura şi în alte două locaţii cunoscute din Cancun, Dolphinaris Cancun şi Dolphin Discovery.

Citit 3785 ori Ultima modificare Sâmbătă, 11 Martie 2023 15:56

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.