Alina Buzia, fondator PRO Clinic: «De 6 ani dezvoltăm servicii medicale plecând de la nevoile Gălățenilor»

Alina Buzia, fondator PRO Clinic: «De 6 ani dezvoltăm servicii medicale plecând de la nevoile Gălățenilor»
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

PRO Clinic a răspuns atent nevoilor de sănătate ale comunității din Galați, încă din 2018. Fondată de Alina Buzia, clinica și-a câștigat reputația prin expertiza medicală și serviciile multidisciplinare, dar și prin numeroasele inovații aduse în oraș, din încercarea de a sprijini întru totul pacienții și de a diminua migrația acestora către capitală sau alte orașe din țară.

Ce te-a inspirat să fondezi PRO Clinic și care sunt valorile fundamentale care ghidează această clinică?

Alina Buzia: Fondarea PRO Clinic a fost o provocare si a fost inspirată de dorința mea de a oferi o alternativă inovatoare și personalizată la îngrijirea medicală în Galați. Lucrând în sistemul de sănătate românesc de peste 20 de ani și fiind “ adoptată” de gălățeni de mai bine de 14 ani mi-am dorit să facilităm accesul la servicii medicale integrate, la un diagnostic corect și complet precum și la tratament personalizat fiecărui pacient. Am plecat de la ideea de a îmbunătăți siguranța actului medical, de a crește posibilitatea accesării de servicii medicale private, încercând să degrevăm sistemul public. Am dorit, încă de la început, ca fiecare pacient să poată beneficia de o consultație cu o durată de timp superioară celei din sistemul de stat. Valorile noastre fundamentale sunt inovația, incercând mereu să găsim soluții potrivite și accesibile, performanța, integritatea și empatia față de pacient și aparținător. Vrem să fim cu adevărat "Clinica Gălățenilor", un loc unde pacienții să se simtă acasă și să primească îngrijirea de care au nevoie, cât și suportul psihologic pe tot parcusul vindecării.

În ceea ce privește inovația, ce aspecte distincte aduce PRO Clinic pe piața medicală din Galați?

Alina Buzia: PRO Clinic este dedicată aducerii inovației în sectorul medical din Galați. De la primul centru de endometrioză din oraș, până la conceptul nostru de farmacoterapie asistată, ne străduim să fim mereu aproape de nevoile cele mai profunde ale pacienților. În plus, am creat Oncozone, un concept integrat care oferă sprijin comprehensiv pacienților cu afecțiuni oncologice și devine partener al lor și al celor dragi lor în lupta cu boala. Ne concentrăm întotdeauna pe introducerea practicilor medicale de vârf pentru a asigura pacienților noștri cea mai bună îngrijire posibilă. De asemenea, încercăm să dezvoltăm un mediu în care medicii din Galați sau Brăila să se poată dezvolta, să poată reveni acasă și să contribuie activ la sănătatea pe termen lung a comunității.

Cum crezi că a contribuit echipa ta la creșterea și succesul continuu al PRO Clinic?

Alina Buzia: Echipa noastră este motorul care alimentează succesul PRO Clinic. Fără angajamentul și dedicarea lor față de pacienți și viziunea noastră comună, nu am fi putut crește și evolua în felul în care am făcut-o. Fiecare membru al echipei aduce cu sine experiență și pasiune pentru îngrijirea medicală, și suntem recunoscători pentru contribuția lor esențială la misiunea noastră. Avem în echipă oameni care sunt alături de noi încă de la început, fără de care nu am fi reușit să creștem.

Într-o astfel de echipă, înțelegerea nevoii medicale din mai multe perspective este esențială, de aceea încercăm să integrăm cât mai bine multidisciplinaritatea în diagnosticul, prevenția și tratamentul pacienților. Așa a apărut și conceptul de farmacoterapie asistată, care dincolo de a ghida tratamentul pacientului și de a-i monintoriza starea la orice schimbare de tratament, are o componentă puternică de patient care. Cu alte cuvinte, nu tratăm doar corpul, ci ne asigurăm că pacientul este complet informat și ajutat să își înțeleagă starea și importanța respectării tratamentului sau vizitelor recurente la medic.

Putem discuta despre cele mai mari provocări cu care te-ai confruntat în ultimii 6 ani?

Alina Buzia: Cu siguranță, una dintre cele mai mari provocări a fost să facem față migrării pacienților în alte orașe pentru tratament. Acest lucru ne-a determinat să ne concentrăm mai mult pe aducerea serviciilor medicale de înaltă calitate în Galați și să găsim soluții inovatoare pentru a satisface nevoile pacienților noștri în propria noastră comunitate. De asemenea, adaptarea la schimbările din industria medicală și menținerea pasului cu noile tehnologii și practici medicale au fost alte provocări importante, dar am fost determinați să le depășim pentru a oferi cea mai bună îngrijire posibilă pacienților noștri.

Desigur, echipa este esențială pentru succesul unei clinici. În afară de aceasta, însă, care crezi că ar fi unul dintre principalii diferențiatori ai PRO Clinic, în contextul dezvoltării rețelelor mari de clinici la nivel național ?

Alina Buzia: Cred că în acest moment, lanțurile medicale de mari dimensiuni au infrastructura necesară pentru a servi pacienții. Probabil și echipe bine pregătite. Cu toate acestea, viziunea noastră pleacă de la nevoile gălățenilor și de la adaptarea serviciilor la toate aceste nevoi și la specificul locului. Noi dintotdeauna am fost ghidați mai mult de viziunea proprie decât de concurență și cred că este o gândire sănătoasă atunci când lucrezi într-o industrie în care binele pacientului trebuie să fie înaintea oricărui alt obiectiv.

PRO Clinic se remarcă prin abordarea noastră personalizată, care se adaptează nevoilor individuale ale fiecărui pacient. Cu siguranță în cei 6 ani au fost și momente în care am greșit, sau în care nu am putut servi pe deplin dorințele pacienților. Însă pe măsură ce ne-am dezvoltat, am ajuns să fim în strânsă legătură cu comunitatea și sa înțelegem în profunzime nevoile și preocupările locale. Acest lucru ne permite să oferim servicii medicale care sunt cu adevărat relevante și utile pentru pacienții noștri, în timp ce îi facem să se simtă acasă și înțeleși.

În final, ce urmează pentru PRO Clinic și care sunt planurile tale pentru viitorul acestei clinici?

Alina Buzia: În viitor, ne dorim să continuăm să fim o forță pozitivă în comunitatea noastră și să rămânem un punct de referință pentru îngrijirea medicală în Galați. Avem planuri mari pentru extinderea și diversificarea serviciilor noastre, în același timp menținând standardele noastre ridicate de calitate și inovație. Vrem să continuăm să aducem cele mai bune practici și tratamente medicale în orașul nostru și să fim mereu acolo pentru pacienții noștri, oferindu-le sprijinul și îngrijirea de care au nevoie. La fel cum ne dorim să fim relevanți pentru medicii buni și să putem face bine alături de o echipă cât mai mare de medici.

 (P)

Galerie de imagini

Citit 2084 ori Ultima modificare Marți, 16 Aprilie 2024 11:13