Gălăţeanul Cezar Rapotan, proprietarul Arabesque: Afacerile vor creşte uşor în 2012

Gălăţeanul Cezar Rapotan, proprietarul Arabesque: Afacerile vor creşte uşor în 2012
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Proprietarul Arabesque, gălăţeanul Cezar Rapotan, estimează că afacerile grupului ar putea creşte uşor în acest an, de la 470 milioane euro în 2011, dar afirmă că "lucrurile se pot schimba de la o săptămână la alta", în funcţie de evoluţia sectorului construcţiilor şi a economiei româneşti în ansamblu.

"Probabil vom încheia anul 2012 cu un mic plus faţă de 2011, însă lucrurile se pot schimba de la o săptămână la alta. Evoluţia sectorului construcţiilor şi a economiei în general depind de soluţiile care se vor găsi pentru problema europeană, de îmbunătăţirea încrederii investitorilor, de bugetul alocat investiţiilor din România, de continuarea proiectelor de infrastructură şi reabilitare termică, de construirea / modernizarea unităţilor sociale, şi, nu în ultimul rând, de apetitul pentru creditare din partea băncilor", a declarat pentru Mediafax omul de afaceri.

Cifra de afaceri a grupului Arabesque s-a ridicat la 470 milioane euro anul trecut, cu 15 la sută peste nivelul din 2010, iar 10-15 la sută din rulaj a fost generat de pieţele externe.

Compania Arabesque, prezentă în cinci ţări

Distribuitorul de materiale de construcţii, lider al pieţei locale, activează în prezent pe pieţele din România, Republica Moldova, Serbia, Bulgaria şi Ucraina. Din cele 38 de centre comerciale ale grupului, 18 sunt în România. "În primul semestru al acestui an, cifra de afaceri a grupului Arabesque s-a situat la un nivel similar cu cel al aceleiaşi perioade a anului trecut, o influenţă aparte asupra vânzărilor având-o iarna deosebit de grea, lipsa în continuare a proiectelor importante, problemele economice din Europa şi evoluţia cursului de schimb", a spus Rapotan.

Grupul este în continuare interesat de extinderea prin achiziţii, dar asemenea proiecte nu au fost prevăzute în bugetul din acest an, potrivit sursei citate. "Rămânem atenţi la oportunităţile din regiune, pentru o eventuală consolidare pe pieţele externe", a adăugat omul de afaceri.

Citit 5199 ori Ultima modificare Duminică, 15 Iulie 2012 13:25

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.