Apaterm reia procedura de ştergere a penalităţilor la plata agentului termic

Apaterm reia procedura de ştergere a penalităţilor la plata agentului termic
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* În schimbul achitării datoriei de bază şi al unui angajament de plată a facturilor curente, gălăţenii vor putea scăpa de penalităţile de întârziere la plata agentului termic


Odată cu trecerea la aplicarea planului de reorganizare a Apaterm SA, societatea a reluat şi procedura de ştergere a penalităţilor de întârziere la plata facturilor pentru agentul termic. Programul se va derula pe o perioadă de un an de zile, respectiv până pe data de 31 martie 2015, şi va avea ca obiect anularea penalităţilor înregistrate la data aprobării planului de reorganizare, adică 31 martie a.c., se arată într-un comunicat de presă al Apaterm.

Pe scurt, principalele etape ale aplicării acestei proceduri sunt următoarele: În primul rând, asociaţia eliberează locatarilor o adeverinţă în care este precizată valoarea datoriei la întreţinere pentru energie termică şi valoarea datoriei provenită din penalităţi, care va fi însoţită de copia fişelor locatarului pentru debit şi penalităţi. În pasul doi, locatarul plăteşte direct în casieriile Apaterm suma corespunzătoare datoriei la întreţinere pentru energia termică din adeverinţa eliberată. În sfârşit, al treilea pas este acela al încheierii unui angajament de plată pentru datoria curentă la energia termică, condiţie obligatorie a anulării penalităţilor de întârziere. Acest angajament se va încheia numai după ce se va face dovada plăţii debitului restant.

De asemenea, au fost fixate o serie de praguri pentru ştergerea penalităţilor de întârziere. Astfel, pentru datorii de bază cuprinse între 1.000 şi 5.000 lei, penalităţile se anulează după 12 luni din momentul încheierii angajamentului de plată al obligaţiilor lunare. Pentru datorii de bază între 5.000 şi 10.000 lei, penalităţile vor fi şterse după 24 luni de respectare a angajamentului de plată, iar pentru datoriile de peste 10.000 lei penalităţile se anulează după 36 luni.

Apaterm precizează că persoanele care nu înregistrează debit restant la data de 31 martie a.c., dar au penalităţi de întârziere, nu beneficiază de anularea penalităţilor.

Puncte de informare pentru cetăţeni

Vă reamintim că, în paralel, Apaterm a demarat un program prin care locatarii pot încheia convenţii individuale de factuare şi plată. Pentru relaţii suplimentare, Apaterm a pus la dispoziţia cetăţilor o serie de puncte de informare: stația troleibuz capăt Micro 19, zona Pieţei Dunărea; Piaţa Micro 17; Piaţa Energiei; Piaţa Micro 38; Strada Saturn, în zona Complexului Ţiglina I; Micro 16, complex Siret; intersecţia străzilor Tecuci şi 1 Decembrie; Micro 16, în zona hipermarketului Billa; Micro 40, intersecţia străzilor 1 Decembrie şi Milcov, în stația de autobuz; Micro 18, strada Brăilei, lângă staţia de autobuz de la Spitalul Judeţean. Punctele de informare vor fi funcţionale în zilele lucrătoare, până la sfârşitul lunii octombrie.

Anul trecut, Apaterm a derulat un program de ştergere a penalităţilor similar, în care au intrat peste 10.000 de gălăţeni, ce aveau o datorie totală de 3,6 milioane de lei. În schimbul plăţii acestei datorii, persoanele în cauză au beneficiat de ştergerea unor penalităţi în valoare de peste 25,7 milioane de lei.

 

Citit 5337 ori Ultima modificare Luni, 07 Aprilie 2014 19:25

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.